Vanluchene Marvin-Nicolas Musset en Etienne Bax-Ondrje Cermak winnen kwalificaties

Vrij veel bewolking was er in de ochtend op het heuvelachtige en zeer overzichtelijke circuit van Strassbessenbach.
Zeer warme tempraturen en mooie kwalificatie reeksen kregen we te zien waarbij duidelijk een schifting werd gemaakt wie hier best mee om kon.
De uitslagen en verslagje door Geert Gelaude vind je hieronder
via LEES MEER

Foto’s der Tijdstraining bekijkt u HIER, Foto’s der kwalificaties groep A+B klikt u HIERZO

Groep A
De trainingen verliepen voor alle teams naar behoren enkel de broertjes Leferink hadden met wat problemen af te rekenen maar voor de rest wist ieder de nodige rondjes te draaien alvorens we onder een goed gesternte konden aanvatten voor de kwalificatiereeksen.
Eenmaal de bewolking weg is het drukkend warm met snel oplopende temperaturen die al gauw boven de 32 graden gaan.
In groep A zagen we een spannende race tussen Hermans-van den Bogaart en Vanluchene-Musset die wiel in wiel over de track vlogen. Hermans-van den Bogaart mochten wel geteld 2 volle ronden het commando in handen houden. Dan was de pret over en gingen Vanluchene-Musset erover en dit behielden ze netjes tot aan de geblokte vlag. Lielbardis-Lielbardis, al gemeld in de voorbeschouwing, kunnen ook snel uit de voeten op een harde baan lieten dit nu ook weer zien en werden knap derde in deze reeks. Vierde werden een zeer attent rijdende Heinzer-Betschart die zich op dergelijke track meer dan thuis moeten voelen. Erg knappe vijfde plek was er voor de wede optredende Foden-Humphrey die na hun erg zware crash voor het eerts weer aantreden en misschien op zondag wel wat wedstrijdritme zullen missen om dit tempo vol te houden voor de volle reeksen. Maar zeg nooit nooit want zijspanmannen zijn geen gewone jongens. Zesde plek was er nu voor Leferink-Leferink gevolgd door Keuben-Rietman en Gordejev-van de Wiel. Negende werden thuisrijders Blank-Blume, en Peter-Hofmann die de top 10 afsloten. Van de Lagemaat-van Hal worden twaalf en doen hiermee één plekje beter dan Hurkmans-Bax. Colleen van Troys met Simon Dinneweth worden in hun allereerste GP kwalificatiereeks ooit als 17de afgevlagd.

Bax-Cermak laten er geen geen gras over groeien en nemen gelijk de touwtjes in handen voor de Franse Prunier-Prunier die hier een geliefde baan onder de wielen krijgen.Prummer-Steegmans en Wilkinson-Millard spelen tijdens de race enkele keren haasje over met elkaar, en dit tot groot jolijt van vele Duitse fans. Maar het venijn zit hem in de staart en ook nu weer is dit spreekwoord van toepassing. Prummer-Steegmans lijken op weg in de deze kwalificatiereeks om erg mooi als derde te worden afgevlagd, maar vallen in de allerlaatste ronde stil na een grote jump, en worden pas vijfde in de heat. Wilkinson-Millard alweer met een hele knappe prestatie naar de derde plek voor Weiss-Heinzer die alsnog die vierde plek wisten te pakken. Prummer-Steegmans reden dus onthoocheld als vijfde onder de geblokte vlag door.

Gelegenheidsduo Veldman-Lebreton niet in de top tien gestart wisten zich gedurende de race toch netjes op te werken naar een verdienstelijke zesde plek. Brown-Cooper ook al terug van lange tijd out nemen in deze kwalificatie de zevende plaats in handen op de finish. Zevende plaats was er voor Van Daele-Beleckas die wat plekje moesten toegeven tijdens de wedstrijd. Weinmann-Weinmann hielden met de negende plek de Duitse eer hoog dit net iets beter dan Weijers-van der Putten die de top tien afsloten. Sanders-Rostingt erg goed gestart vielen terug naar een veertiende plek alwaar we dus vermoeden dat er meer aan de hand was. 16de werden Mulders-Kaethoven en hadden ook af te rekenen met de nodige pech. Net als Willemsen-Wesselink die even de pits indoken maar vervolgens weer verder reden maar geen plekken meer goed maakten.

Nu beide kwalificatiereeksen achter de rug zijn kan het volksfeest in Bessenbach losbarsten en het bier met braadworst rijkelijk vloeien. Wij kijken als sportieveling alweer uit naar morgen alwaar we het nodige vuurwerk mogen verwachten.