MON te gast in Berharen

Wanneer evenementen in verschillende federaties op dezelfde datum worden gepland, ontstaat vaak het probleem van verminderde deelname. Teams en rijders moeten kiezen waar ze aan de start verschijnen, wat de opkomst aan beide kanten beïnvloedt. Zo stonden er in Bergharen, ondanks de mooie omstandigheden, slechts 17 zijspannen aan de start. Tijdens de trainingen wisten thuisrijders Mulders-Van Deutekom indrukwekkend te presteren, met een tijd die ruim 4 seconden sneller was dan de jongste deelnemers, Derksen-Vincent. Ebben-Maas eindigden op de derde plek, vlak voor Bjorn en Sten van de Heuij.

Foto’s door Floor Mulders bekijkt u HIERZO en uitslagen vind je hieronder

Reeks 1

In de eerste reeks namen de thuisrijders Mulder-van Deutekom het voortouw, terwijl het duo Ebben-Maas op de tweede plaats volgde, voor Derksen-Vincent, de broers Vd Heuij, en het team Greup-Meulenbroek, dat de wedstrijd organiseerde. Bij de nationale klasse namen Pastoor-vd Berg de leiding in de openingsronde, gevolgd door Huysentruyt-Van Houts.
Na enkele ronden wisten de leiders hun voorsprong uit te bouwen tot 10 seconden. Ondertussen sloten Derksen-Vincent aan bij Ebben-Maas en streden om de tweede plaats, die ze een ronde later definitief opeisten. Ebben-Maas hadden inmiddels een comfortabele voorsprong op de broers Vd Heuij. Het team Pastoor-vd Berg, de sterkste in de nationale klasse, mengde zich in de strijd met de internationale rijders en eindigde knap als vijfde.
In de top vijf veranderde er verder weinig, maar Smxpics-rijders De Schepper-Bervoets reden een indrukwekkende wedstrijd. Ondanks een stilstand achter team Schrijver, wisten ze vanaf de laatste positie terug te komen naar een zesde plaats. Uiteindelijk wonnen Mulders-van Deutekom de reeks, gevolgd door Derksen-Vincent en Ebben-Maas.

Reeks 2

In deze tweede reeks begon het duo Mulders-Van Deutekom opnieuw sterk door als eerste weg te schieten, net als in de eerste reeks. Ebben-Maas volgden wederom als tweede, met Derksen-Vincent vlak achter hen. De gebroeders Van de Heuij pakten de vierde plek, terwijl De Schepper-Bervoets, ditmaal met een betere start, als vijfde wegkwamen.
Bij de nationale klasse waren het Huysentruyt-Van Houts die de snelste start hadden, gevolgd door Pastoor-Van den Berg. Gedurende de reeks vonden er weinig verschuivingen plaats. Mulders-Van Deutekom wonnen overtuigend met een ruime voorsprong, terwijl bij de nationale klasse Senders-Lambrechts de winst pakten. Het kampioensteam MON nationale, Pastoor-Van den Berg, reed op hun gemak en liet het verloop van de reeks voor wat het was, zonder zich druk te maken om hun positie.

Dagtotaal Inters

Dagtotaal Nationale