Winst voor de wekelijkse namen bij VLM/VMCF zijspannen, Janssens-Gorris en Vd Plas-Derboven winnen in Houtvenne

Podium Zijspan B klasse Houtvenne

Met stralend weer in Houtvenne, liet Janssens-Goris zich niet weerhouden en claimde de overwinning. Op het plein van Houtvenne verzamelden zich vandaag 10 teams voor de voorlaatste BMB proef, waardoor het een veelbelovende dag vol motorsportactie beloofde te worden.(Tekst Lotte Calant)
Foto’s door Jo Nijs bekijk je HIER
Uitslagen vind je HIER

Verslagjes der reeks door Lotte vind je in onderstaande link

In de eerste reeks van deze race namen Vaes-Swennen een veelbelovende kopstart, maar ze moesten uiteindelijk hun leidende positie afstaan aan het duo Janssens-Goris. Zij wisten die eerste plek vast te houden en streken de overwinning op van de eerste plek in de A-klasse. Vaes-Swennen eindigden op een sterke tweede plaats, terwijl Van Den Plas-Derboven de derde plek opeisten en zo hun eerste plek van de B-klasse claimde. Segers-Verlinden reden naar een solide vierde plek en werden derde in de A-klasse, slechts kort voor Goeyvaerts-Ceulemans. Het team Hereygers-Hereygers pakte de zevende plek overall, maar klasseerde zich knap als tweede in de B-klasse, net voor Cornelis-Meeus, die een verdienstelijke derde plek behaalden in deze categorie.

In de tweede reeks namen Goeyvaerts-Ceulemans de kopstart en hielden deze een tijd vast. Vervolgens namen Janssens-Goris de eerste plek over en behielden deze tot het einde. Vaes-Swennen eindigde als tweede, gevolgd door Segers-Verlinden. Van Den Plas-Derboven eindigde als zesde, maar ze waren de eersten in hun klasse, gevolgd door Hereygers-Hereygers en Cornelis-Meeus op de tweede en derde plek.

In het dagklassement van de A-klasse eindigden een sterke Janssens-Goris op de eerste plaats, Vaes-Swennen op de tweede plaats en Segers-Verlinden op de derde plaats. In de B-klasse ging het dagklassement naar Van Den Plas-Derboven, gevolgd door Hereygers-Hereygers en Cornelis-Meeus. (Tekst Lotte Calant)