Voorlopige weetjes naar 2024

Op de meeste plaatsen zijn al wat kalenders vrij gegeven ook al is dat in voorlopige vorm maar dan weten de teams te minsten als iets !
WSC was de eerste daar allen federaties hier op wachten om hun kalender op te maken zo onder meer DMSB, KNMV, ACU ect…
11 WK wedstrijden waarvan verschillende niet te ver weg zijn voor teams uit
België en Nederland, dit bied kansen aan de teams die hiervan is willen proeven en ook het WK circus heeft deze teams nodig.
Het ONK- NK is ook wat aangepast al vragen we ons af of dit beter gaat zijn, wel is zo dat de licentie iets omhoog is gegaan naar 195€ en per wedstrijd dient er 45€ betaald te worden !!
ONK zijspan zal 20 min. + 2 r welk ook geldt ook voor het NK Zijspan die samen met ONK deelnemen, NK zijspan rijd 18 min. + 2 r, Cup zijspan zal 15 min. + 2 r rijden.
Het NK Zijspan rijdt altijd samen met de ONK Zijspanklasse, het NK bestaat uit (+/-) 12 teams.
Hiermee blijft er ruimte voor buitenlandse deelname in het ONK en is het aantal teams in de Cupklasse niet te groot voor één groep.
Voor in ons Belgen landje zal het nog even afwachten worden hoeveel teams eraan melden bij VMCF, hier zijn nog enkele teams nodig om de plannen te kunnen maken, dat dit al dan niet met enkele VLM wedstrijden zal worden is nog af te wachten.
MCLB daar in tegen heeft de kalendervergadering gepland eind deze maand en staan de zijspannen wekelijks op de kalender.
Verder is het nog wachten op een voorlopige MON en DAMCV kalender, ook deze wedstrijden zullen wij voor onze rekening nemen in 2024.
Voor IMBA ook na het congres afgelopen weekend geen voorlopige kalender en lijkt er geen vernieuwing in de maak die nodig is om deze competitie weer op pijl te brengen !!
Verder zijn er heel wat aanpassingen van teams die u uiteraard reeds hebt meegkregen via onze FB groep steeds gedeeld word.
De kalenders die vast staan vind je links bovenaan de website bij kalenders 2024.
Wil jij deel uitmaken van de smxpics.be familie dan kan je ons altijd een seintje geven via de gekende wegen.