Voorbeschouwing WSC Kaplice

De zomervakantie zit er op en aankomend weekend zou wel eens beslissend kunnen zijn in de strijd om de wereldtitel 2022. Kaplice het kleine dorpje in de Zuid-Boheemse regio van Tsjechië is zowel mooi als historisch. Ooit was het onderdeel van het Oostenrijkse keizerrijk, is het vele malen betwist en bevochten. Maar dit weekend zal er een andere strijd plaatsvinden wanneer het WSC Circus naar de stad afzakt.

Foto: WSC

De Est-Finse combinatie Kert Varik-Lari Kunnas kun geschiedenis schrijven! Maar dan moeten ze de zenuwen onder controle houden en liefst de voorsprong van zestien punten nog wat verder uitdiepen, willen ze zich met nog amper vier te rijden manches tot nieuwe wereldkampioenen kronen. Maar dit doe je niet zomaar bij meervoudig wereldkampioen Etienne Bax die word bij gestaan door een supergemotiveerde thuisrijder Ondrej Cermak. De voorlaatste ronde van deze nog steeds door de pandemie geteisterde WK campagne zorgt niet enkel voor ongeziene spanning bij de koplopers in de tussenstand.
Ook de strijd voor het brons kan er eentje worden om duimen en vingers bij af te likken. Voormalig wereldkampioen Marvin Vanluchene kan een verloren jaar enigszins nog goed maken als hij samen met bijrijder Robbie Bax het vuur aan de schenen weet te leggen bij Van Werven-Van de Bogaart.
Deze laatste zal er alles aan doen om Gert mee aan die derde plek te helpen om zo ex teammaatje Vanluchene op de vierde plaats te houden. We zien een vol starthekken bij de aangemelde teams voor
deze GP, waaronderde nieuwste sensatie uit Estland de gebroeders Daniels en Bruno Lielbardis amper zestien jaar jong. Stonden enkele weken terug nog mee op het podium in een wedstrijd voor het Estse kampioenschap en zijn ook geselecteerd voor de wedstrijd der naties in Kramolin later op de maand. Na wat ik met eigen ogen heb gezien in Bessenbach verwacht ik persoonlijk erg veel van dit jonge geweld.

Dit alles vormt de basis voor een fantastisch weekend vol sport en entertainment op een iconisch circuit in het mooie en gastvrije Tsjechië. Maar er is meer goed nieuws want dankzij een overeenkomst die van kracht is met een Tsjechische omroeporganisatie, kunnen we de volledige kwalificatie van het evenement en de race-actie op de voet volgen via de LIVE-stream, met alle details op de website. www.fimsidecarcross.com alwaar je tickets voor het event kan kopen. Deze overeenkomst wordt ook voortgezet als we eind september in Kramolin aankomen voor de Sidecar en Quadcross of Nations. Het beloofd een ongezien spannend weekend te worden dus hou de website en de facebookpagina in de gaten voor meer info en updates.

Deelnemerslijst

Alle INFO