Veldman-Janssens en Vanluchene-Bax winnaars der groep A & B

Spannende Qualifying reeksen in Loket waar een mooi stukje zijspancross ten toon werd gegeven. Met Veldman-Janssens en Vanluchene-Bax als groepswinnaars kenden we twee mooie winnaars.
Foto’s de Qualifying reeksen door Dries Dewitte klik HIERZO
Alle uitslagen en verslagjes met dank aan Geert Gelaude vind je hieronder

Qualifying Group A Loket
Veldman-Janssens nemen de bende op sleeptouw, gevolgd door Hermans-Musset. De gebroeders Prunier goed gestart draaien voor Sanders de eerste bochten in gevolgd door Heinzer-Betschart en Wilkinson-Millard.
Bax mist de start en komt pas op een 10de plaats door. Maar al snel zet Etienne de mindere start om en gaat op jacht. In anderhalve ronde stoot hij door naar plek vier met de jonge Fransen voor hem uit zijn zij nu het aangeschoten wild. Bax-Cermak nemen vrij snel de maat van Prunier-Prunier en komen op plek drie maar dit is al op ruim 26 seconden van Veldman-Janssens die op hun beurt weer 6 seconden hebben op Hermans-Musset. Wilkinson maakt een foutje en moet van buiten de top tien herbeginnen. Felle strijd zien we voor de vierde plek met Prunier-Prunier die het uithouden voor en sterk finishende Gordejev-Stupelis op plek vijf Heinzer-Betschart worden zes voor Sanders-Rostingt zevende plek voor de jonge Leferink-Beleckas

Qualifying Group B Loket
Wat een return van Willemsen-Lebreton die als een speer naar de eerste bocht vlogen. In hun wiel Vanluchene-Bax en Van Werven-Van den Bogaart en Keuben met invaller Johnny Badaire. Marvin legt gelijk druk bij de uit blessure komende Willemsen en kan gelijk doorstoten naar de leiding. Maar ook Van Werven ziet het gat en duikt mee om zo ook een plekje mee op te schuiven. Varik-Kunnas missen hun start compleet en zijn op achtervolgen aangewezen. Keuben-Badaire maken een foutje en zo Kan Brown-Chamberlain profiteren om verder door te stoten. Varik komt onder stoom en gaat door het veld alsof de rest stil staat. Met nog één ronde te gaan moet ook Justin Keuben er aan geloven en valt zo net buiten de top vijf. Vanluchene-Bax winnen overtuigend de kwalificatie. Voor Van Werven-Van den Bogaart, op plek drie good old Stuart Brown die een zeer mooie race wist te rijden. Vierde werden Willemsen-Lebreton petje af echt schitterende prestatie na de scheen en kuitbeenbreuk vaan Daan. Op een vijfde plek Varik-Kunnas die nog net Keuben-Badaire wisten te verschalken.

Tekst Geert Gelaude