Vanluchene-Musset winnen Groep A kwalificatie, B groep is voor Bax-Cermak

Foto: WSC

In het Franse Castelnau de Lévis kwamen een 31 teams zich aanmelden met machine controle, hieronder heel wat franse teams (lees 11).
Uiteraard een unikum om de Finale in het WK op deze manier te kunnen meemaken voor verschillende van deze teams !
De kwalificaties op zaterdag vandaag zoals gewoonlijk, in groep A 16 teams en in groep B 15 teams verdeeld.
Uitslagen en klein verslagje lees je hieronder of via lees meer knop

In Groep A zien we Prummer-Steegmans en Foden-Humprey voorin in het startgebeuren, de eerste ronde zien we Foden-Humprey de leiding nemen voor Prummer-Steegmans en Hermans-vd Bogaart gevolgd door Vanluchene-Musset en Sanders-Rostingt.
Op dit snelle spectakelrijke circuit is het verschil maken soms enkel met de jumps te nemen.
Met de tweede doorgang zien we Sanders-Rostingt op plek drie achter Hermans-vd Bogaart en leider Foden-Humprey, geen Prummer-Steegmans meer in de top vijf die voor Vanluchene-Musset is !!!
Nu pas komen Prummer-Steegmans door op plaats 12 dus nog werk voor de boeg !
Wat er allemaal gebeurt is de vraag na leider Foden-Humprey is het Sanders-Rostingt voor Vanluchene-Musseten en verdwijnen Hermans-Vd Bogaart uit wedstrijd !!
Liebardis broers schuiven door naar plaats vier voor Van Werven-vd Wiel die de top vijf binnen komen voor vd Lageaat-Van Hal.
Met halfweg wedstrijd zien we de top vier binnen de ruime 2 seconde over het circuit rijden, waar Vanluchene-Musset dan de leiding in handen nemen voor Sanders-Rostingt en de Lielbardis broers en Foden-Humprey die nar plek vier terugvallen. Prummer-Steegmans zijn in tussen opgeschoven naar een achtste plaats.
Op enkele ronden van het einde was duidelijk dat Vanluchene-Musset deze A groep zouden gaan winnen, in de top vijf veranderde niks meer zodoende idd Vanluchene-Musset als winnaars voor Sanders-Rostingt die een knappe wedstrijd reden, Lielbardis broers op plek drie voor Foden-Humprey en Van Werven-vd Wiel.
vd Lagemaat-Van hal werden zesde, Prummer-Steegmans nog zevende

Groep B

Met Groep B zien we in de start oa Keuben-Lebreton, Bax-Cermak en Wilkinson-Millard in de voorste gelederen.
Met de eerste doortocht is het Keuben-Rietman die het heft in handen hadden voor Bax-Cermak en de Leferink broers.
De franse Prunier broers waren vierde voor Wilkinson-Millard die voorlopig de top vijf afsloten.
Bax-Cermak reden samen met Keuben-Lebreton weg van de tegenstand, Leferink volgde al op een 5tal sec met de Pruniers in hun kielzog.
In tussen namen Bax-Cermak de leiding over van Keuben-Lebreton en was het uitijken naar Killian en Evan Prunier die intussen de Leferink broers een plaatsje terug verwezen naar vier, op vij waren Wilkinson-Millard nog steeds in strijd met Heinzer-Betschart.
De snelste ronde lieten Bax-Cermak intussen ook opmeten en namen voorsprong op hun achtervolgers, Keuben-Lebreton zagen de Pruniers naderen.
Net voor de zesde ronde in te gaan was het zover, de pruniers broers namen plaats twee in voor Keuben-Lebreton, Tim en Sem Leferink reden hun beste reeks tot nu toe met nog steeds op de vierde plaats liggend.
Bax-Cermak reden resoluut naar de overwinning in deze reeks met ruim 20 sec voorprong op hun eerste achtervolgers Killian en Evan Prunier.
Keuben-Lebreton werden mooi derde voor Tim en Sem Leferink die knap vierde werden voor Wilkinson-Millard, Zesde plaats voor Heinzer-Betschart en zeven voor Weijers-Vd Putten.

Doordat enkele teams niet meer kunnen deelnemen blijven er nog 29 over voor morgen zondag, zodoende werd ook geen last chance verreden

Startopstelling Zondag