Vanluchene-Musset Wereldkampioen 2023 in Castelnau de Levis

Foto : WSC

Mooi weer en veel volk in Castelnau de Levis en dat beloofd voor spanning en spektakel aldaar. Klein verslagje en uitslagen vind je hieronder of via de knop lees meer

Kopstart voor Vanluchene-Musset voor Bax-Cermak en Foden-Humprey, prummer-Steegmans volgde als vierde voor de lielbardis broers maar die wisten in de openings ronde er nog voorbij tegaan.
Hermans-vd Bogaart als laatste naar het hek lieten zich als 10de optekenen na de eerste ronden.
Na de twee leiders viel meteen het gaatje en waren het Foden-Humprey en de Lilbardis broers die het onder elkaar uitvochten.
Bax-Cermak deden er alles aan om Vanluchene-Musset het moeilijk te maken, mooie strijd om wie hier de wereldtitel zou pakken.
Lielbardis stoten door naar plek drie voor Foden-Humprey en Prummer-Steegmans die de Prunier broers op hun dak kregen.
In ronde vijf zien we Bax-Cermak stilvallen en verdwijnen uit wedstrijd.
Zo ook kort nadien Hermans-vd Bogaart die op de vierde plaats liggend uit wedstrijd verdwenen.
Vanluchene-Musset winnen de reeks en pakke de wereldtitel in Castelnau de Levis, Liebardis broers worden tweede en de Prunier broers mooi derde.
Een knappe vierde plaats voor Prummer-Steegmans en vijf voor Keuben-Lebreton.

Reeks 2

Reeks twee ook weerom Vanluchene-Musset die vanaf de start aan de haal gingen, Prummer-Steegmans hielden lang de tweede plek vast maar werden uiteindelijk ng zesde.
Tweede plaats was voor Heinzer-Betschart, drie voor Keuben-Lebreton en Vier werd Bax-Cermak na een heuse inhaal race. Plaats vijf werd afgesloten door de Prunier broers

Eindstand WK 2023