Van rampscenario op zaterdag naar grote triomf op zondag, Vanluchene-Janssens grote winnaars van het weekend, en nieuwe leiders in tussenstand van het WK!

Niemand, zelfs de grootste thrillerschrijver van de hele wereld kan beschrijven wat de vele fans afgelopen weekend hebben mogen meemaken dit weekend in de Belgian Sidecar GP van Lommel. Zagen we op zaterdag nog een teleurgestelde regerend wereldkampioen via de herkansingen doorstoten naar de GP op zondag. Dan zagen we en herboren Vanluchene-Janssens die gebeten de strijd aanbonden. En wat voor een strijd, niemand had dit scenario kunnen bedenken. Voor wie er niet bij was, lees het verslag via de LEES MEER knop en je bent weer helemaal bij.

Foto’s klik op uw keuze
Nevenreeks + kids Luc Driesen
GP reeksen Dries Dewitte

Nevenreeks Dries Dewitte
Kids Dries Dewitte

Foto’s door Floor Mulders, klik op de klasse van uw keuze
Kids and Sidecars
Nevenreeks
GP Reeksen (zaterdag&zondag)
Voorstelling

Foto’s door Jo Nijs, klik op de gewenste klasse
Presentatie+Handtekeningen
Support+Hobby klasse
GP Reeksen

Heat 1

We zien een beetje als verwacht een kanonstart van de gebroeders Bax die in hun allerlaatste wedstrijd resoluut de kopstart nemen. Zo komen ze ook over start en finish met Prümmer-Lebreton als tweede met toch al gaatje. Sanders-Vincent die op een derde plek de openingsronde afsluiten hebben een erg goede start weten te nemen. Wilkinson-Millard volgen op vier maar vallen iets later uit met motorpech. De leiders in de tussenstand van het kampioenschap Lielbardis weten de top vijf vol te maken. Hermans-van den Bogaart zitten in de beginfase op plek 10 en uittredend wereldkampioen Vanluchene-Janssens zitten dan al op een 11de plek en hebben dus vanuit de tweede rij al heel wat goed gemaakt. In de vierde ronde zien we een valpartij van Sanders-Vincent die zo letterlijk uit de top drie vallen. Lielbardis-Lielbardis maken hier handig gebruik van en duiken zo de top drie binnen. Vanluchene-Janssens zitten dan al op plek vier, ja, je leest het goed vierde plek voor onze Belgische trots. Wie dan weer de pannen van het dak aan het rijden zijn, zijn de gebroeders Leferink die van buiten de top vijftien heel snel oprukken en rond halfweg wedstrijd al zesde zitten. Vooraan zijn het Bax-Bax die de wet blijven dicteren en strakke rondjes afmalen. Maar we zien pas na halfweg van de wedstrijd dat Prümmer-Lebreton de rol moeten lossen en zo ook hun meerdere moeten erkennen in de Lielbardis twins en ook Vanluchene-Janssens. Maar ook Hermans-van den Bogaart gaan nog over de Duits-Franse combinatie en dat doen ook die duivelse Leferink broertjes wat rijden die een sterke wedstrijd! Heel wat opschudding als we Bax-Bax nog steeds stevig aan kop van het gebeuren alleen zien doorkomen. Waar zijn de Letten gebleven, op twee nu Vanluchene-Janssens drie Hermans-van den Bogaart. Op plaats vier rijden nu Leferink en vijf is er voor Prümmer-Lebreton. De Letten krijgen bij afvlaggen een ronde aan de broek van winnaars Bax-Bax en worden alsnog op een 13de plek in de uitslag opgenomen. Verhelst-Sabbe worden met hun 10de plek als tweede Belgische combinatie afgevlagd. Van der Schraelen-Mans 17de en Van Daele-van der Putten blijven vechten en slepen alsnog 1 punt uit de brand. Lange tijd zagen we Decock-De Vylder in de punten rijden maar wat kleine foutjes gooien roet in het eten en ze worden toch nog knap 24ste.

Heat 2

Wederom die dekselse Bax broertjes nemen in de tweede reeks opnieuw de leiding in handen. Maar ook weer een super start van, van Werven-van de Wiel die als tweede de hindernissen induiken. Prümmer-Lebreton zitten op plek drie, de Letten bezetten na 1 ronde de vierde plek en vijfde is er voor Sanders-Vincent en Vanluchene-Janssens zitten op plek zes. Hele slechte start zien we bij Hermans-van den Bogaart die al in de eerste bocht in de problemen komen en dus van achteraan moeten knokken om in de wedstrijd te komen. Al in ronde vier zien we dat er grote
veranderingen aan het gebeuren zijn want Vanluchene-Janssens zitten reeds op een derde plek en zetten de aanval in op van Werven-van de Wiel die een ronde later plaats moeten maken. Wilkinson-Millard jammer genoeg nog uitgevallen in de eerste reeks zitten gebrand op een betere uitslag in de herneming en zitten reeds in de top vijf, maar zijn duidelijk sneller dan de voorliggers. Maar ook Hermans-van den Bogaart zitten niet stil en rijden nog voor half wedstrijd in de top tien en hebben uitzicht op beter. Vooraan blijven Bax-Bax het commando aanvoeren en rijden een erg sterke race. Maar het gevaar komt van achter hen als we plots merken dat Vanluchene-Janssens die tweede plek in handen krijgen. Bax-Bax zijn intussen aan het dubbelen en hebben niet altijd vlot doorgang waardoor ronde na ronde hun voorsprong van ruim 12 seconden als sneeuw voor de zon slinken. Met nog drie ronden te rijden zien we dat de gebroeders Bax de leiding uit handen moeten geven ten nadele van Vanluchene-Janssens die vleugels hebben. De Lielbardis broertjes rijden dan op een zesde plaats en het zal dus tellen worden voor de tussenstand in het WK. Leferink-Leferink rijden alweer een super wedstrijd en nemen zowaar de bovenhand van Wilkinson-Millard, maar laatstgenoemden zetten dit nog recht voor afvlaggen en worden derde in deze heat. Vanluchene-Janssens winnen de reeks en de thuis GP een laten hun emoties de vrije loop voor een uitzinnige VIP tribune. Bax-Bax rijden in hun allerlaatste race naar een tweede plek in de GP en mogen met een goed gevoel op verdiende rust. Wilkinson-Millard erg knap derde in het zware zand. Vierde plek in de reeks en als derde mee op het eindpodium moet zeker een goed gevoel nalaten bij Prümmer-Lebreton vijfde plek is er nog voor de jeugdige Leferink broertjes, die net naast het eindpodium vallen daar hun tweede reeks minder goed was dan de Duits-Franse combinatie. Grote verliezers zijn de Lielbardis twins die ook nu weer brandstofproblemen hebben en zelf niet tot scoren komen daar ze in de laatste ronde van op plek 6 stilvallen. Ook Hermans-van den Bogaart geven terug punten toe en worden 12de in deze reeks. Sanders-Vincent rijden een mooie race en worden knap 8ste. Verhelst Sabbe rijden ook nu weer knap in de punten en mogen hun debuut als meer dan geslaagd beschouwen, ze sluiten de reeks af als 15de. Van Daele-van der Putten blijven vechten en halen ook nu weer enkele punten en worden 18de.