Van den Plas-Spannenburg grote winnaars in Broechem

In Broechem verzamelde zich 11 zijspanduo’s, klaar voor de derde laatste cross van dit seizoen. De spanning was te snijden, maar na de vele spannende reeksen wisten Vaes-Swennen de dagzege voor zich te nemen.
Foto’s door Jo Nijs bekijk je HIER
uitslagen via speedhive >>>
https://beta.speedhive.com/events/2401552

Verslagjes door Lotte Calant bekijk je hieronder

In de eerste reeks van de zijspanrace in Broechem namen Vaes-Swennen de kopstart, maar al snel werden ze voorbijgestoken door het duo Janssens-Janssens. Deze laatste wisten hun voorsprong vast te houden en gingen uiteindelijk als winnaars over de finishlijn. Vaes-Swennen wisten de tweede plek te bemachtigen en Van Der Schraelen-Hereygers eigende zich de derde plaats toe. Van Den Plas-Spannenburg behaalde de vierde plaats in het algemeen klassement, waarmee ze de eerste plaats in de B-klasse veroverden. Hereygers-Hereygers vochten een moedige strijd en eindigden als zesde in het algemeen klassement, maar behaalden de tweede plaats in de B-klasse. De Borger-De Borger maakten de top drie van de B-klasse compleet door als derde te eindigen in deze categorie. Helaas moest het team Merlier-Hereygers vroegtijdig de race verlaten vanwege mechanische problemen, maar de concurrentie was hevig en spannend gedurende de hele eerste reeks.

In de tweede reeks van de race staken Vaes-Swennen er meteen met de kopstart bovenuit en gaven deze voorsprong gedurende de hele race niet meer uit handen, wat hen de welverdiende eindwinnaars maakte. Van Den Plas-Spannenburg bereikten de tweede plaats in het algemene klassement, en daarmee de hoogste positie in de B-klasse. Segers-Verlinden finishten op de derde plaats overall, met een tweede positie in de A-klasse. Hereygers-Hereygers behaalden de vierde plek in de algemene rangschikking, en waren tegelijkertijd tweede in de B-klasse. Janssens-Janssens eindigden als vijfde in het algemeen klassement, ondanks pech die hen trof onderweg, en bereikten de derde plaats in de A-klasse. De Borger-De Borger sloten de race af op de zesde plaats overall, met een derde positie in de B-klasse. Het was jammer om te zien dat Van Der Schraelen-Hereygers en Beatens-Bouwen vroegtijdig de reeks moesten verlaten.

Bij de A-Klasse zag het podium er als volgend uit: Vaes-Swennen, Janssens-Janssens en Segers-Verlinden. Bij de B-klasse namen Van Den Plas-Spannenburg de overwinning gevolgd door Hereygers-Hereygers en De Borger-De Borger.