Update Brou Zondag: Vanluchene-Musset winnen Franse GP

Warme tempraturen en heel wat opgekomen publiek zien weerom prachtige wedstrijden in Brou. Dat het spannend werd kunnen we u al verklappen, van beide reeksen kan je een beknopt verslagje lezen via meer lezen

Foto’s der zondag GP reeksen door Dries Dewitte bekijkt u HIERZO


Met de doorkomst van de eerste ronden waren het Bax-Cermak die het veld aanvoerde, Vanluchene-Musset op twee voor een sterk gestarte Prummer-Steegmans op plek drie.
Hermans-vd Bogaart minder mee weg schoven in ronde twee de top vijf binnen gevolgd door van Werven-Deveene. Onze landgenoten Decock-De Vylder reden dan op plaats 14 rond met achter hun Wilkinson-Millard !
Bax-Cermak en Vanluchene-Musset reden wiel in wiel rond over het circuit met slechts 2 sec van elkaar verwijderd en het grote getalen opgekomen publiek ging uit het dak.
Van Daele-Beleckas waren vanaf de start op achtervolgen aangewezen en kwamen van de laatste plaats na 10 min wedstrijd terug de top 20 binnen.
Bax-Cermak en Vanluchene-Musset gingen de strijd aan met elkaar en derde Prummer-Steegmans op een 12 sec lagen in strijd met de Prunier broers en ook Hermans-vd Bogaart kwamen zich hierin mengen.
Na zes ronden bleef de stand ongewijzigd in de top vijf die na de twee leiders op 20 sec een strijd onderling uitvoerde.
Met nog 10 min op de klok konden Bax-Cermak een kleine voorsprong nemen op Vanluchene-Musset, op drie Hermans-vd Bogaart die zowel Prunier als Prummer-Steegmans wisten te gaan maar Prummer-Steegmans die hun beste prestatie in hun jongen WK carriere hier wel gaan vastleggen op plaats vier !
Ook Keuben-Rietman kwamen opzetten van de middenmoot naar een 6de plek, met nog ruim 7 min en 2 ronde kon de top vijf nog gehaalds worden ook al was de achterstand op Prunier ruim 10 sec.
Bax-Cermak verzekerde hun eerste plaats en namen meer afstand van achtervolgers Vanluchene-Musset die nu op een tiental seconde reden van de leiders, Hermans-vd Bogaart die op drie bleven voor Prummer-Steegmans die in de strijd waren om de Prunier broers voor te blijven. Keuben-Rietman zagen de linkse bak van Heinzer-Betschart voorbij komen in strijd op plaats zes met ook nu Wilkinson-Millard in hun wiel en een ronde later er ook meteen voorbij.

Bax-Cermak wonnen deze eerste reeks 14 sec voorsprong op Vanluchene-Musset en Hermans-vd Bogaart.
Prummer-Steegmans met een knappe prestatie op plaats vier voor de Prunier broers die een mooie vijfde plaats behaalde.

Officiële uitslagen WSC

Reeks 1

In reeks twee namen Bax-Cermak de leiding in handen maar na één ronde waren het Vanluchene-Musset die overnamen en geen duimbreed toegaven. Wilkinson-Millard namen een betere start en werden in deze reeks mooi derde. Hermans-vd Bogaart werden nu vierde voor Lielbardis en de Prunier broers. Prummer-Steegmans lagen lang op plaats vijf maar zagen in het slot zowel Lielbardis als Pruniers broers nog voorbijkomen.

Van Daele-Beleckas konden niet starten door koppelings problemen en ook Van Vaerenberg-Mans haalde de eindstreep niet. De Cock-De Vylder werden 22ste in deze reeks.

Vanluchene-Musset winnen dus deze Franse GP

Reeks 2

dagtotaal

Stand na Brou