Trainen voor Zijspan & Quads voorlopig niet meer mogelijk in Genk !

We kregen de afgelopen week wat berichtje via sms of messenger omtrent trainen met een zijspan of Quad op de Horensbergdam.
Helaas is er besloten deze groep (Zijspan en Quads) er niet meer te laten rijden.
Wij stuurde hierop een mailtje naar de beheerder Freddy en die verwoorde het zo
“Begrijp je bezorgdheid en ook de reacties van quads en zijspannen, ik ben ook niet blij met de situatie.”
Lees de volledige
uiteenzetting hieronder

Zoals je weet is na de sluiting van Hélécine en de niet heropening van Olmen een nog schrijnender te kort aan omlopen.
Spijtig genoeg hebben we voor de minst slechte oplossing moeten kiezen.
De reden is de geringe bezetting de laatste weken van quads en zijspannen, als ik dan de buitenlanders (Nederlanders en Duitsers) niet meetelt zijn het er meestal maar 4 of 5.
Ik opperde dat toch de solo’s dan afnamen omdat er wekelijkse wedstrijden bezig zijn nu maar dit kon ook weerlegd worden “Wat je schrijft over de solo’s is niet correct.”
We hebben verleden week i p v zijspannen en quads een gr2B laten rijden, gr2 A was volzet zoals altijd maar groep 2B ook =max 40 rijders, dan zijn ongeveer 32 tot 33 meer mensen die hun hobby kunnen beoefenen.
We zijn aan het nadenken wat we kunnen doen voor zijspannen en quads, misschien 1 x per maand, dit is nog NIET beslist.
Samen laten rijden met de solo’s is geen optie.
We moeten ook voorzichtig zijn met meerdere uren dagen gaan te laten rijden dit om onze tegenstanders geen munitie te geven maar het moet voor ons en de omloop ook doenbaar blijven aldus Freddy.
Hopelijk komt er snel een oplossing wat een hobby rijder wil liever niet in het Lommels zand rijden waar ze amper rondkomen door de vele solo’s ! Dan rest er enkel Lille en Komen nog over in
België, zo blijft onze sport terrein verliezen helaas. Benieuwd wanneer er begrip komt voor onze geliefde sport !! We danken Freddy alvast voor de inspanningen die ze nog gaan doen om dit weer te kunnen aanpassen !