Killian en Evan Prunier winnen thuis GP in Plomion.

Foto: Dries Dewitte Plomion zaterdag

Na een zonovergoten en stofrijke zaterdag in Plomion, kijkt iedereen reikhalzend uit naar de volgende reeksen op zondag. De vraag die op ieders lippen brandt: wie van de tenoren gaat het heft in handen nemen?
Uitslagen via de knop LEES MEER,

Foto’s door Dries bekijkt u HIER
Ruim 600 foto’s door Floor Mulders ziet u HIERZO

Reeks 1

De reeks begon met een sterke kopstart van het duo Hermans-van den Bogaart, gevolgd door Prummer-Lebreton en de Prunier broers. Helaas kreeg Prummer-Lebreton al snel te kampen met technische motor problemen, waardoor de Prunier broers opschoven naar de tweede plaats, gevolgd door Van Daele-van der Putten en de Weinmann broers. Het team Vanluchene-Janssens bevond zich aanvankelijk op de zevende plaats, in een hevige strijd met Wilkinson-Millard die op de zesde plaats reed.
Na enkele ronden wisten Vanluchene-Janssens een gat te vinden en klommen ze op naar de vijfde plaats. Ondertussen verdrong Lielbardis de Weinmann broers en ook Vanluchene-Janssens wisten hen te passeren. Vervolgens namen Vanluchene-Janssens de maat van Lielbardis en begonnen hun opmars richting de top.
Van Daele-van den Putten hielden knap stand op de derde plaats, maar voelden de hete adem van Vanluchene-Janssens in hun nek. Dit leidde tot een spannende strijd om de derde plaats tussen de Belgische teams, waarbij ook Lielbardis zich weer bij de kopgroep voegde, resulterend in een intense strijd tussen drie teams.
Hermans-van den Bogaart bleven comfortabel aan de leiding met een voorsprong van ruim tien seconden op de Prunier broers. Het gevecht om de derde plaats bleef fascinerend om te zien, met de teams die gezamenlijk de startlijn bereikten. Sanders-Steegmans, die na een matige start op de achtste plaats reden, achter Wilkinson-Millard, deden hun best om terrein goed te maken.
Met nog vijf minuten te gaan wisten Vanluchene-Janssens door te stoten naar de derde plaats, ten koste van Van Daele-van den Putten. Deze laatste moesten nu hun aandacht richten op de Lielbardis broers en de gedubbelde rijders. Peter-Hofmann kwam op een gevaarlijke plaats tot stilstand, waarbij Vanluchene-Janssens deze nog net konden ontwijken. In de volgende bocht remde Vanluchene-Janssens hard, maar kregen de motor weer aan de praat. Echter, Van Daele-van den Putten verloren hun positie aan de Lielbardis broers.
Even later zorgde de immense krachtbron van Lielbardis voor problemen, waardoor ze steigerden en vielen, terugzakkend naar de zevende plaats. Hierdoor konden de Leferink broers de top vijf binnenkomen, met Wilkinson-Millard op de zesde plaats.
Uiteindelijk reden Hermans-van den Bogaart naar de finish met een comfortabele voorsprong van 23 seconden op de Prunier broers en Vanluchene-Janssens die de laatste 10 min zonder voorrem reden. Van Daele-van den Putten eindigden op een mooie vijfde plaats. Van Werven-vd Wiel werden negende, Mulders-van Deutekom dertiende. Wessselink-Debruyne haalde net de top 15 voor vd Lagemaat-Konst. Ook Verhees-Vanhamel weerom in de punten met een 20ste plaats.

Foto reeks 1 Dries Dewitte

Reeks 2

De tweede reeks van de race werd gekenmerkt door zonnige maar winderige omstandigheden.
Vanaf de start was het Prunier die een kopstart nam, gevolgd door Prummer-Lebreton, Vandaele-vd Putten, en Vanluchene-Janssens. Hermans-vd Bogaart bevonden zich aanvankelijk op de zevende plaats, achter de broers Weinmann.
Na enkele ronden wisten Vanluchene-Janssens op te klimmen naar de derde plaats, voorbij Vandaele-vd Putten, die op hun beurt gevolgd werden door de broers Lielbardis en Hermans-vd Bogaart. Vanluchene-Janssens streden fel om de tweede plek tegen Prummer-Lebreton, terwijl de leiders, de broers Prunier, hun voorsprong uitbreidden.
Ondanks verschillende aanvallen en een haperende motor die gelukkig snel weer aansloeg bij Vanluchene-Janssens, gaven Hermans-vd Bogaart niet op.
Prummer-Lebreton konden Vanluchene-Janssens niet achter zich houden, waardoor er vijf teams dicht bij elkaar kwamen te liggen.
In deze groep namen de Lielbardis broers Prummer-Lebreton te grazen, gevolgd door Hermans-vd Bogaart die hetzelfde deden. De broers Prunier leidden de race met een ruime voorsprong van 10 seconden op Vanluchene-Janssens, terwijl de broers Lielbardis en Hermans-vd Bogaart aansluiting vonden.
De strijd werd intens tussen deze drie teams totdat Hermans-vd Bogaart een gaatje zagen en erin doken, bijna twee plaatsen in één klap innemend. De strijd met Vanluchene-Janssens was echter nog niet voorbij. Na enkele bochten wisten Hermans-vd Bogaart de tweede plaats te veroveren, met Vanluchene-Janssens nu op de derde plek en de broers Lielbardis in hun wiel.
Met nog acht minuten op de klok bevonden Vandaele-vd Putten en Sanders-Steegmans zich op de achtste en negende plaats. Prummer-Lebreton reden knap rond op de vijfde plek.
De afstand tot de leiders was te groot voor Hermans-vd Bogaart om Evan en Killian Prunier van de reeks- en eindzege af te houden. Vanluchene-Janssens eindigden als derde, gevolgd door de broers Lielbardis. Vandaele-vd Putten en Sanders-Steegmans eindigden respectievelijk als achtste en negende, met Weijers-Van Hal die de top tien afsloten. Van Werven-vd Wiel eindigden als elfde, Wesselink-Debruyne als twintigste, en Verhees-Vanhamel als tweeëntwintigste.

Dagtotaal

Stand na Plomion