Sidecarteam Devoldere-Debruyne Blessure update Niki Debruyne


Afgelopen zondag tijdens de eerste reeks van de Portugese Grand prix ging het zwaar mis voor sidecarteam Devoldere-Debruyne. In de whoop sectie kwam het team hard ten val en rondenlang werden de eerste zorgen aan bakkenist Niki toegediend. Vandaag ontvingen we van Niki volgende woorden vanuit een Portugees ziekenhuis.

“Sorry dat ik niet op iedereen reageer, maar ik ben vaak te suf van de medicatie!
Als ik het goed begrijp heb ik volgende blessures opgelopen: Ruggenwervel 5 en 6 gebroken en onstabiele breuk waardoor ze me niet willen overbrengen
naar België omdat kans op verlamming te groot is. Ik word nog overgebracht naar een ander ziekenhuis waar ze me gaan opereren in Portugal. Met andere woorden willen ze de breuk met schroeven en bouten in enkele ruggenwervels fixeren. Wanneer dat allemaal zal gebeuren, daar heb ik tot nu geen idee van!”

Niki zou dit weekend normaal gezien instappen bij Daniël Willemsen om zo hun eerste wedstrijd van het seizoen te rijden tijdens het ONK in Oldebroek. Dit  wil dus zeggen dat Willemsen op zoek moet naar een vervanger voor het ONK en WK. We wensen Niki alvast veel sterkte een spoedige en vooral geheel herstel toe.