QUALIFYING zaterdag Markelo

Foto Dries Dewitte

In de kwalificatie werden in groep A Bax-Cermak de winnaars voor Veldman-Janssen en Wilkinson-Millard. In groep B was het Vanluchene-Bax voor Keuben-Lebreton en Sanders-Rostingt
Foto’s door Dries Dewitte klik HIERZO

Volledige uitslagen bekijk je bij lees meer

Groep A
Bax/Cermak namen een perfecte start en doken als eersten het bos in. gevolgd door Wilkinson/Millard en op drie hadden we Veldman/Janssens. De Riwald gesteunde Veldman nam al snel de maat van Wiklinson en ging in de aanval op de stelling van Bax/Cermak. Ze kwamen dichterbij maar konden nooit echt een vuist maken tegen een heel sterk rijdende Bax die zodoende ook de reeks op zijn naam schreef. Veldman/Janssens werden heel knap tweede op ruim 11.6 seconden voor Brett Wilkinson die zijn 4t Husqvarna steeds beter onder de knie heeft. Varik/Kunnas reden vanaf het begin een onopgemerkte race op vier en zouden die ook zo afsluiten. Vijfde plaats was er voor Brown/Horton die nagenoeg en gehele reeks met schakelproblemen hadden af te rekenen.

Groep B
Het was Keuben/Lebreton en Vanluchene/Bax die haasje over speelden in de eerste meters. Achter hen was het nog spannender met Van Werven/van den Bogaart de Belg Sanders/Rostingt en de Zwitsers Heinzer/Betschart die verbluffend goed uit de startblokken waren geschoten. Rondenlang bestoken ze de stelling van Van Werven en Keuben. Sanders/Rostingt hadden na een foutje de aansluiting bij de kop verloren. Intussen waren Vanluchene/Bax aan een solo begonnen. Eenmaal van Werven/van den Bogaart komaf hadden gemaakt met Keuben/Lebreton konden ze een mooi gat slaan. Ons Zwitsers duo Heinzer/Betschart vilen achteraan in het bos uit met uitlaatproblemen en zagen zo een mooie notering aan hun neus voorbijgaan. Herkansing straks voor Heinzer. Davy Sanders kan zo doorschuiven naar plek vier dit voor van de Lagemaat/De Veene.