Peter en Jarno Steegmans tijdens GP Tjechië in Kramolin achter het starthek

Steegmans-Verhagen Nederlands Kampioen

Volgende week 9/10 okt zal voor het eerst het Belgische Vader/zoon team Peter en Jarno Steegmans deelnemen aan de GP van Tsjechië in Kramolin. Voor beide een droom die in vervulling gaat, vooral ook omdat het ook “echt” allerlaatste wedstrijd van Peter zal zijn ! De vele titels die behaalde zijn niet de minste, Belgische, Nederlands, Duits en Europees kampioen der Naties.
Enkele jaren geleden begon Peter terug om zijn zoon Jarno op te leren omdat die echt veel zin had om bakkenist te worden. Dat hij er aanleg voorhad was al snel duidelijk en met zo’n Vader als leermeester ging het snel vooruit, zo werden beide ook voor eerst samen Belgische kampioen in de VMCF bij de zijspannen A. Daarna sloeg Covid alles in de war, geen IMBA
wedstrijden waar beide toch de gooi naar de titel konden doen. Dit jaar werden succes vooral in de Trofee Grand Est behaald, ook in de eerste FFM wedstrijd samen in Saint Jean d’Angely werd een knappe tweede plaats behaald.
Peter zal uiteraard Jarno blijven begeleiden en verder met zijn succesvol bedrijf CCL Industriebouw zich bezig houden.
Wij wensen namens smxpics.be beiden veel succes toe in Kramolin op 9-10 okt.
Een reeks foto’s van 2009-2010 en vooral de Nederlandse titelviering in Valkenswaard bekijkt u HIERZO
Een klein overzicht van titels en foto’s van de jaren 2009-2010 van team Steegmans kan je hieronder bekijken

1992 begon Peter Steegmans zijn zijspancross carrière, de resultaten die hij bijeen wist te rijden zijn niet de minsten.
Na de overstap naar het BK en WK was het streefdoel het zelfde als de dag van vandaag ” zijn best doen en eruit halen wat erin zit” ook al zit het soms tegen ! !

In 1997 werd Peter Steegmans Belgisch kampioen zijspancross met de Nederlander Christian Verhaegen, ook de thuis GP in Rijkevorsel werd een 3de plaats behaald. De jaren nadien werd geen Belgische kampioenschap meer gehouden.

2008 werd beste GP resultaat behaald door Peter met Dagwin Sabbe met een 2de plaats Kristers Sergis en Kaspars Stupelis in het WK Bessenbach

Peter werd hij in 2009 Nederlands kampioen met Christiaan Verhagen in Valkenswaard.
Ook de Trofee der naties 2009 die in het Duitse Jauer plaats vond maakt deel uit van zijn titels mede door zijn teammaten Jan Hendrickx-Tim Smeuninx, Joris Hendrickx-Kaspars Liepens

In 2010 werd hij Duits kampioen, ze stonden ze aan de leiding van het DM dat jaar maar met de GP in Kegums liep het mis en brak Sven Verbrugge zijn scheen en kuit been.
Het Duits Kampioenschap werd gewonnen met nog net één puntje voorsprong met als invallers Kaspar Stupelis en Marc Van Deutekom.
Eind van het jaar 2010 zette hij een punt achter zijn zijspancross carrière ! !

Diversen bakkenisten waren er die bij Peter graag instapte, oa Sven Verbrugge, Christian Verhaegen, Kaspar Stupelis en Marc Van Deutekom, Geunnady Auvray, Julian Bigand, Ramon van Mill en Werner Wittmann