Persbericht: EUROPEES KAMPIOENSCHAP ZIJSPANCROSS OP DE WITTE RUIJSHEUVEL op 3 SEPTEMBER

Na de eerdere topevenementen dit jaar meetellend voor het Open Nederlands kampioenschap motorcross bij de solo onder de naam de Dutch Masters en bij de zijspancrossers staat er een volgend topevenement in Oss alweer op de agenda. Op 3 september a.s. wordt de vijfde en voorlaatste wedstrijd verreden meetellend voor het Europees kampioenschap motorcross bij de zijspannen onder de vlag van de Internationale Motorbond voor Amateurs, kortweg IMBA. In Nederland vertegenwoordigt door de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Daarnaast wordt er gestreden in de derde van vijf wedstrijden om de prestigieuze Galvin Cup

De Nederlandse zijspancrossers staan er in de strijd om de vacante IMBA titel goed voor. De kampioenen van 2016 de Engelse combinatie Jack Etheridge/Scott Grahame kwamen dit jaar nog niet aan de start . Na de wedstrijd in het Belgische Kersbeek wordt het klassement aangevoerd door het Maas en Waalse duo Frank Mulders uit Bergharen en bakkenist Marc van Deutekom uit Maasbommel. De bijna thuisrijders worden echter op de huid gezeten door de drievoudige manchewinnaar van Kersbeek, de 20-jarige Mike Keuben uit ‘s-Heerenberg. Dit seizoen wordt de Achterhoekse crosser bijgestaan door de twee jaar oudere uit Engeland afkomstige bakkenist Zac Snell. De Belg Christian Corthouts staat derde. Ook Thom van de Lagemaat uit het naburige Schaijk met Lars de Laat doen met een vierde plaats nog volop mee. Net voor Patrick Greup uit Bergharen die met zijn Hattemse bakkenist Maurice Visser zesde staat bevindt zich de Duitse combinatie van Tim Prümmer/Tobias de Lange. De wedstrijd op 27 augustus in het Franse Wingles kan nog voor verschuivingen zorgen. De finale wedstrijd zal op 24 september worden in het Duitse Kleinhau.
In de Galvin Cup een initiatief van de MON en Heikki van den Berg (Galvin) gaat de Zweed Filip Bengtsson aan de leiding. De sterk rijdende Scandinaviër wist zowel in Boekel als Stevensbeek beide manches te winnen. Ook op de Witte Ruijsheuvel mag hij tot de favorieten worden gerekend. Sven van de Mierden staat tweede met 42 punten achterstand. Derde en vierde zijn Eric Leijtens en Mike Kras. Jarno Derks uit Altfors staat vijfde en is daarmee de snelste MON man. Dylan van Veghel, clublid van Motorclub Oss rijd ook mee in deze klasse en staat momenteel op een tiende plaats in de tussenstand door pech, bij geen problemen is een top 5 notering mogelijk voor de uit Oss afkomstige Dylan van Veghel. Na Oss volgen er nog wedstrijden in Berghem en Meijel.
Naast al dit geweld strijden ook nog de inters en nationalen bij de Quads om kampioenspunten en dat geldt ook voor de MX 2 Junioren en de Junioren in de Open klasse.
Aanvang van trainingen om 09.00 uur. De wedstrijden beginnen 10.50 uur. De drie manches van de IMBA zijspannen staan gepland voor 13.00 uur; 14.50 uur en de derde manche om 17.00 uur. De manches van de Galvin Cup vinden om 13.55 uur en 16.30 uur plaats. De prijsuitreiking om 18.00 uur. Alle genoemde tijden onder voorbehoud.
Voor meer informatie www.motorcluboss.nl .
Tekst: Herman Heuvink