Patrick Van Der Veken verliest zijn laatste wedstrijd

Met de melding van het overlijden van een goede vriend, collega zijspanrijder, Patrick Van Der Veken alias “den Trikke” alom gekend om zijn goed humeur en klaar staan voor iedereen.
Reeds vele jaren kenden we elkaar, ik mocht zelfs zoals jij het noemde ” met uwe brommer” rijden tijdens één van de eindejaarscrossen.
De laatste jaren waren we samen bezig de zijspannen wat samen te krijgen om op één locatie per zondag een mooie reeks zijspannen bijéén te krijgen.
We hebben hier uren, dagen en weken over samen gezeten “alleen jij en ik” die vergaderavonden in de sporthal in Olen staan nu gegrift in mijn geheugen.
Zoals je toen zei “door een paar pummels” gaan we ons niet laten tegen houden, wel ik hoop ooit tegen je te kunnen zeggen dat je werk niet voor niks geweest is.
Nog één van uw punten was het opleiden van bakkenisten, dat waren er ondertussen heel wat.
Dit jaar ging je aan de slag met Kjell Hereygers, jong en vol ambitie zoals jij het me verwoorde.
Afgelopen wedstrijd in Oss zeiden we nog dat het een doorbijter is en dat je er dit jaar nog dikwijls mee op podium ging staan, het liep echter anders afgelopen zondag in Valkenswaard.
Een uur voor de reeks stonden we nog met elkaar “te lullen” de ketting maar niet te strak leggen met deze modder zei je nog, dit was onze laatste lach samen die me bij zal blijven.
Hou hierboven een plaatsje vrij voor alle goeie zijspan mensen en rij met en voor het plezier zoals jij altijd deed.
Ik heb één grote troost, je hebt tijdens je favoriete hobby je laatste bewuste meters gemaakt.