Ook grotere blessure voor Wilkinson dan gehoopt.

Team GB (Foden-Humphrey, Brown-Chamberlain, Wilkinson-Millard) werden afgelopen weekend tijdens het officiële landenkampioenschap in het Italiaans Cingoli. Dit was op slechts enkele punten van de eindwinst en was een ongeziene prestatie van het gehele team. Met Foden-Humphrey, die als algemene winnaars het weekend wisten af te sluiten, hadden ze een groot deel van deze prachtige landen trofee in handen. Toch kon het geheel anders zijn gelopen want de valpartij die Wilkinson-Millard op zaterdag in de kwalificatiereeks al in de eerste bocht maakten heeft grotere gevolgen dan we eerst vermoeden! (Tekst Geert Gelaude)

Lees het volledige resultaat van het Brett hieronder

Na de terugrit vanuit Italië is hij op controle gegaan in het ziekenhuis en kan hij ons het verdict mededelen. Ik heb mijn sleutelbeen en mijn bovenste rib gebroken, hierbij is mijn AC-gewricht gescheiden en mijn schouder ook gedeeltelijk gescheiden van elkaar.

Een klein beetje opzoekwerk op het internet leverde ons het volgende op over het AC-gewricht: Het AC gewricht is een verbinding van het schouder dak met het sleutelbeen. Deze verbinding bestaat uit een klein gewricht dat bekleed is met kraakbeen. Tussen de uiteinden van het gewrichtje zit een klein kraakbeen-schijfje (discus), vergelijkbaar met een meniscus in het kniegewricht. Het schouder dak is een onderdeel van het schouderblad. Het sleutelbeen verbindt dus het schouderblad met de borstkas. Tussen het sleutelbeen en het borstbeen zit ook een gewrichtje, namelijk het SC gewricht. Om het schouderblad (en dus ook de arm) te laten bewegen is een goede beweeglijkheid van het AC- en het SC gewricht nodig.

Gelukkig was Cingoli dus de laatste wedstrijd van het jaar en kan Brett de nodige rust inlassen om zijn lichaam te laten herstellen van een lang maar erg mooi seizoen. 2023 zal voor Team Wilkinson als één der beste in hun gedachten blijven hangen, Engels kampioen, vierde in het FIM wereldkampioenschap met heel wat podia en tweede bij de Sidecarcross of Nations. We wensen Brett dan ook heel veel beterschap toe en hopen snel meer info te ontvangen over seizoen 2024. (Tekst Geert Gelaude)