ONK Zijspannen Varsseveld

Blijven weergoden ons gunstig gezind en kunnen we zondag het zijspan seizoen op gang trekken in Varsseveld met de eerste ONK van het nieuwbakken seizoen? Dit is momenteel de grote vraag want de regen en sneeuw van afgelopen dagen eisen hun tol, en de voorspellingen voor komende
dagen zien er ook niet top uit.
In België zijn de eerste afgelastingen reeds een feit, en we horen hier bij ons ook al links en rechts bezorgde informatie binnenstromen over het ONK.
Maar goed voor we met negativiteit gaan strooien bezinnen we en gaan we ons even richten op wat komen moet.
Na de gekende stoelendans in de winterperiode, die nu pas lijkt te starten, zijn vele ogen gericht op de nieuwe combinaties.
Tevens is het ook uitkijken hoe die verhoudingen zijn want de eerste GP in het hopelijk warmer en drogere Talaveira de la Reina zit er met rasse schreden aan te komen.

GPS= Landstraat 40a Postcode 7055BG

Bax-Cermak willen natuurlijk hun testwerk van deze winter, met hun nu al veelbesproken span kracht bijzetten, en zullen als altijd te duchten kandidaat winnaars zijn. Koen Hermans van zijn kant heeft met Ben van den Bogaart een zeer bekwame bakkenist naast zich staan en lieten reeds in Eersel in hun kaarten kijken. Ook zij gaan voor niks minder dan het podium en liefst de hoogste trede. Maar ook Gert van Werven zal zijn TM krachtbron de sporen geven. Hij kan dit jaar rekenen op de revelatie en misschien wel mooiste transfer van de winterperiode de super getalenteerde Robbe De Veene.
Maar ook Keuben-Rietman zullen hun huid duur verkopen en zeker niet nalaten om alles in de strijd te gooien om een goed gevoel over te houden met het oog op de eerste GP. Vanuit Engeland zien we Team Wilkinson naar Varsseveld afzakken. Brett blijft trouw aan Joe Millard en hebben afgelopen weken hard
hun trainingen opgevoerd met het oog op de eerste wedstrijden. Hun AMS krachtbron is zoals steeds een kanon en alle ingrediënten voor puike resultaten zijn aan hun zijde.

Naast deze kleppers staan nog heel wat andere teams aan de start en zijn ook de NK zijspanrijders toe aan hun eerste confrontatie van het nieuwe jaar. Nu hopen dat de hemelsluizen snel weer dicht gaan, de donkere wolken wegtrekken en we aanstaande zondag van een normaal verloop van de eerste ONK in Varsseveld kunnen genieten van alweer een dagje top sport. (Tekst Geert Gelaude)