Nora MX ACU Championship – West Meon

Foto Tracy Tracker

Dit Nora Championship-evenement werd georganiseerd door het Nora MX-team op het West Meon-circuit in Hampshire. Dit was ronde 7 voor de zijspannen, maar ronde 10 voor de quads en het laatste Nora-evenement van het seizoen.
Het weer was geweldig voor de tijd van het jaar, meestal droog, warm en zonnig met een paar motregen in de ochtend, hoewel de baan behoorlijk drassig was van de recente regen.
Om de familie en vrienden van Grahame te condoleren met het droevige en vroegtijdige verlies van motorsportlegende Alan Grahame, was er een zijspan-herdenkingsronde voor iedereen om hun respect te tonen. Het werd vervolgd met een “opwaardering” op de startlijn door de volledige zijspanklasse en werd geleid door Alan’s zoon Tony – erg emotioneel voor iedereen die erbij was om getuige te zijn – maar ook een tijd om Alan te herinneren, een vriend van iedereen in de zijspan familie
.

Enkele foto’s door Tracy vind je HIER

Volledige verslag door Tracy Tracker vind je hieronder

De zijspannen zijn verdeeld in twee klassen, met alleen Stuart Brown / Josh Chamberlain in de GP-klasse, die racen zonder kampioenschapspunten te verzamelen. Alle anderen deden mee aan het “Zijspan National Open Berkshire Cycles Championship”. Aan het begin van de dag had Jack Etheridge / Jim Kinge de leiding in het kampioenschap met slechts 13 punten voorsprong op Sam Osbaldiston / Harley Lloyd, maar Sam was afwezig na de geboorte van zijn eerste kind. Sam en Chelsie hebben een gezonde zoon genaamd Ozzy – Proficiat aan hen beiden.


In race 1 pakte Tony Grahame / Ryan Henderson de holeshot en een vroege voorsprong van Stuart Brown / Josh Chamberlain, maar ze hadden de leiding en schoten in de eerste ronde naar de leiding om de overwinning te pakken. Jack Etheridge / Jim Kinge werden derde, terwijl Tony Grahame / Ryan Henderson doorvechten naar de vierde plaats en het gat dichten, maar er niet voorbij kwamen. Achter Lee Foyle reed Dan Chamberlain met hulp van passagier Dan Chamberlain een veilige race als vijfde. Matthew Connor / Jake Grahame hebben hard gewerkt om als zesde te eindigen, net voor Tony Murch / John Murch.


In Race 2 pakte Stuart Brown / Josh Chamberlain de holeshot en pakte een tweede overwinning. Tony Murch / John Murch hadden een geweldige start en werden tweede met Jack Etheridge / Jim Kinge als derde, maar ze schoten voorbij om tweede te blijven, maar er waren meer uitdagingen van achteren. Lee Foyle / Dan Chamberlain bleken een formidabel paar te zijn en bleven pushen totdat ze een weg naar de tweede plaats vonden, Tony Grahame / Ryan Henderson zaten dicht achter met Tony Grahame / Ryan Henderson die zich bij de three-way strijd voegde. Tony Murch / John Murch deed het goed om vijfde te worden met Matthew Connor / Jake Grahame die dichterbij kwamen, maar moesten genoegen nemen met de zesde plaats. Jack Etheridge / Jim Kinge leken de wielen verstopt te krijgen door de plakkerige modder waardoor ze aanzienlijk langzamer werden, maar ze eindigden als zevende, alle punten telden mee voor de kampioenstitel.


In de laatste zijspanrace namen Stuart Brown / Josh Chamberlain de leiding over van Tony Grahame / Ryan Henderson. Er was een crash in bocht één waarbij Tony Murch / John Murch en Paul Pelling / Jack Wilkinson vertraging opliepen en van achteren begonnen, hoewel Jack Wilkinson bijna speciale punten kreeg voor de artistieke inhoud van zijn luchtacrobatiek. Lee Foyle / Dan Chamberlain eindigde als derde met Jack Etheridge / Jim Kinge als vierde, maar vocht hard om een ​​weg voorbij te vinden. Achter Matthew Connor / Jake Grahame streden Rob Oldfield / Faye Barnes om de vijfde plaats.
Tony Grahame/Liam Hodges pakten de algemene kampioenschapsoverwinning, een passend eerbetoon dat Tony aan zijn vader opdroeg.
Lee Foyle / Dan Chamberlain werden tweede in het algemeen klassement, net voor Jack Etheridge / Jim Kinge, maar dat waren genoeg punten om het kampioenschap te winnen.


Voorlopige stand
1 27 Jack Etheridge / Jim Kinge 592
2 11 Paul Pelling / Jack Wilkinson 528
3 145 Lee Foyle / Kevin Foyle 493
4 114 Sam Osbaldiston / Harley Lloyd 478
5 16 Tilo Maguire/ Toby Hutchins 466
6 110 John Murch/ Tony Murch 430
7 6 Tony Grahame/ Liam Hodges 395
8 177 Ashlie Williams / Brian Gray 380
9 77 Rob Oldfield / Faye Barnes 372
10 56 Luke Banks / Daniel Spencer 338