Nikki Vaes-Yan Hereygers winnaars bij BeTeMo te Lommel

In Lommel kwamen 9 zijspannen aan de start in een zeer frisse maar prima organisatie van het BeTeMo Team.
Toppers van de zijspannen waren allen aanwezig en wonnen Vaes-Hereygers deze wedstrijd, pech was er voor Van der Schraelen-Smeunninx in de openingsreeks.
Straks volledig verslag,


Foto’s door Sofie Vaes klik HIER

Met een temperatuur van -3°C zakten we af naar het zanderige bevroren circuit van MX Lommel waar de VLM zijn eerste wedstrijd plaatsvond.
Met 9 zijspanteams stonden ze klaar om de koude maar toch zonnige dag te trotseren! We kregen ook bezoek van het team Op de beeck – Vanhamel. Na een lange revalidatie van zijn blessures kregen we nog eens een prachtige prestatie te zien van Nick Vanhamel! We gingen van start met de eerste reeks waar we al snel een top start kregen van Vaes – Horyon en op de beeck – Vanhamel! Op de beeck lag al snel in strijd met van der schraelen – Smeuninx en Vaes – horyon, de eerste 3 ronden waren spannende ronden maar helaas moest zijspanteam van der schraelen – smeuninx noodgedwongen opgeven door mechanisch defect aan de achterrem die plots in brand stond!
Maar wat we niet hadden verwacht was dat ons zijspanteam dat al een heel ongelukkig cross seizoen (2017) gekend had ineens van de 6de plaats tijdens de 5de ronde op de 1ste plaats gevlogen kwam!
Het geluk stond aan hun kant gekeerd want jawel zij namen de 1ste positie voor hun tijdens de eerste reeks! Vaes – horyon moest hun 3de positie afgeven voor de 5de nadat ze stil gevallen waren tijdens hun wedstrijd, hierdoor kwam het GWS team Segers – van den plas op de 2de plaats te staan en hiermee was de wedstrijd gereden! Team 79 Gielkens – Gielkens eindigden op de laatste plaats door een stuurdemper mankement.
Op 1 Vaes – hereygers op 2 Segers – van den plas op 3 op de beeck – Vanhamel!
Tijdens de 2de wedstrijd kregen we 8 zijspannen te zien aan de start, Glenn van der schraelen moest opgeven omdat hij geen andere stukken vond voor zijn zijspan te maken.
De 2de reeks ging van start en deze keer kregen we een knaller van een kopstart door ons GWS team Segers – Van den plas gevolgd door Op de Beeck – Vanhamel, Vaes – Horyon, Derboven – derboven. Nikky Vaes & Yan hereygers zagen we pas op de 7de positie mee rijden tijdens de start.
Het werd al snel duidelijk dat voor dit zijspanteam het geluk niet in de start hoeft te zitten want jawel de power dat onder dit zijspannetje stak was ongezien!
Zij vlogen echt over het zanderige harde circuit van lommel recht door zonder enige ophoudt of dergelijke als een speer naar de koplopers Segers – van den plas toe!
Niets hield hun tegen ook al kende team Segers – van den plas de kneepjes van het vak veel beter het hield Vaes – hereygers niet tegen want tijdens hun strijd met Segers – van den plas vonden ze een zeer mooi gaatje en gingen er gewoon met de eerste positie van door!
Voor hun lag het vast dit team kreeg een voor het eerst na zo veel tegenslag de eindzegen!
Vorig weekend moesten zij alweer afhaken van de wedstrijd door de achterband die van het wiel afgekomen was! Wat een ommekeer voor dit team Proficiat!!! Verder kregen we nog een knappe strijd te zien van team Van Hasselt – Swennen!
Zij kwamen van de aller laatste positie door gestoten naar de 6de positie in strijd met derboven – derboven! Maar een aantal meters vlak voor de finish namen ze de bocht met een klein inschattingsfoutje keerde het zijspan zich op zijn zijde en kwamen onze 2 piloten lichtjes ten val en moesten daarom terug zakken naar de 7de positie. De wedstrijd was gestreden en de plaatsen zijn gekend Nikky Vaes – Yan Hereygers winnen de cross te lommel!
Eindtotaal
Nikky Vaes – Yan hereygers nemen de 1ste positie voor zich, Ben Segers – Kenny van den plas moesten voldoening nemen met de 2de positie en Dave op de beeck – Nick Vanhamel namen genoegen met de 3de positie!

Proficiat aan onze winnende teams en ook aan onze andere teams die desondanks het ijskoude maar toch zonnige weer hun wedstrijd zijn komen rijden!

Wij spreken opnieuw af binnen 2 weken terug op de VLM te Vorselaar. Volgend weekend is er geen wedstrijd van de VLM op de Keiheuvel te hard bevroren ondergrond waardoor ze geen palen in de grond krijgen. Tot dan!

Reeks 1
1 22 VAES NIKKY-HEREYGERS YAN
2 88 SEGERS BEN- VAN DE PLAS KENNY
3 36 OP DE BEECK DAVE – VANHAMEL NICK
4 83 DERBOVEN WIM – DENNIS
5 11 VAES JIMMY-HORYON JIMMY
6 81 MANS GEERT-ADRIAENS PETRA
7 77 VAN HASSELT KURT-SWENNEN WIM
8 79 GIELKENS SVEN – JOSHY
9 48 VAN DER SCHRAELEN GLENN-SMEUNINX
Reeks 2
1 22 VAES NIKKY-HEREYGERS YAN
2 88 SEGERS BEN- VAN DE PLAS KENNY
3 11 VAES JIMMY-HORYON JIMMY
4 36 OP DE BEECK DAVE – VANHAMEL NICK
5 83 DERBOVEN WIM – DENNIS
6 79 GIELKENS SVEN – JOSHY
7 77 VAN HASSELT KURT-SWENNEN WIM
8 81 MANS GEERT-ADRIAENS PETRA
Dagtotaal Lommel
1 22 VAES NIKKY-HEREYGERS YAN 50
2 88 SEGERS BEN- VAN DE PLAS KENNY 44
3 36 OP DE BEECK DAVE – VANHAMEL NICK 38
4 11 VAES JIMMY-HORYON JIMMY 36
5 83 DERBOVEN WIM – DENNIS 34
6 79 GIELKENS SVEN – JOSHY 28
7 77 VAN HASSELT KURT-SWENNEN WIM 28
8 81 MANS GEERT-ADRIAENS PETRA 28
9 48 VAN DER SCHRAELEN GLENN-SMEUNINX 12