Nieuws van Robbie Bax

Afgelopen week werd Robbie met succes geopereerd aan beide voorste kruisbanden van de knie.
Dit was noodzakelijk nadat hij over kop was gegaan tijdens de Sidecars of Nations in het Italiaans Cingoli. We namen contact op met Robbie en vroegen hem hoe het ging en wat de volgende stappen zijn. En hij kwam met toch wel onverwacht nieuws voor de vele fans van onze geliefde sport.
Robbie Bax; De operatie is goed verlopen en ik mag binnen enkele dagen terug naar huis. Alwaar ik me dan kan toeleggen op de revalidatie.
Deze zoveelste tegenslag is er eentje met gevolgen want ik mag een jaar niet sporten van de dokters. Ik ben intussen op een leeftijd gekomen, en tevens ook druk in de weer in onze zaak Bax Koper-en Zinkspecialist B.V. in Bergeijk, dat ik heb besloten om definitief te stoppen met topsport zoals ik het de afgelopen jaren heb gedaan.
Als je een jaar aan de zijlijn staat en niet in conditie kan blijven en dan terug vanaf nul moet opbouwen is een te groot offer.
Ik zal het missen, dat is zeker, maar mijn besluit staat vast.
Ik wens hierbij iedereen die mij in grote of kleine mate heeft gesteund de afgelopen jaren te bedanken voor hun vertrouwen en inzet.
Ook iedereen waarmee ik heb samengewerkt of als team heb mee gevormd te bedanken.
Het is geen afscheid maar een tot ziens op een van de wedstrijden die we nog zullen aanschouwen als toeschouwer.
(Tekst Geert Gelaude)