Nederlands Belgisch succes tijdens de Northern Sidecarcup in Chimay

Met 39 aangemelde teams kregen we op zaterdag 2 kwalificatie groepen waarbij de snelste op zondag in groep A konden aantreden en de overige ondergebracht werden in een B groep.
Als we naar de rondetijden kijken moet de gemiddelde snelheid rond de 140km/h liggen met topsnelheden tot 260 km/h.We kregen in beide groepen 2 spannende en hard bevochten reeksen.
De totaal overwinning ging naar de Nederlands – Belgische combinatie van Hilber Taelens met Frank Claeys (#22) die toch wel tot één der lenigste en snelste co-piloten van het hele pak behoort.
Vermelden we nog even dat Chimay een echt stratencircuit is waarbij teams vanuit heel Europe komen afgezakt, de piloten langs huizen, borduren en lantaarnpalen scheuren en het massaal aanwezige publiek de races van heel dichtbij kunnen volgen.
De sympathie van omwonenden voor hun “race in Chimay” illustreren we hierboven met een foto waarbij verschillende zijspannen in de uitloopronde even stoppen aan het café du circuit langs de baan alwaar ze door de café bazin getrakteerd worden op een frisse Chimay van het vat.

Foto door Dries Dewitte klik hier