Na bijna 30 jaar dienst neemt "Speaker Frankske" afscheid van zijn geliefde hobby

Het laatste nieuws van 2017 willen we afsluiten als dankwoord naar een Speaker die vele jaren deel uit maakten van de BJMF, BLM/VLM en MC Lille.
Speaker “Frankske” heeft ons laten weten dat hij na bijna 30 jaar (begon in 1988) ermee stopt.
Frankske starten bij MC De Jeugd die toen de naam BJMF droeg, hier leerde hij de stiel van het oproepen en stapte enkele jaren nadien over naar de BLM.
Deze veranderde van naam naar VLM liet hij niet aan zijn hart komen en menig publiek horen hoe Frankske in elke reeks de spanning erin bracht.
Het waren haast legendarische wedstrijden waar hij de micro hanteerde zoals destijds de merkentrofee in retie,FAM wedstrijden en de vele imba wedstrijden.
Kortom allemaal hoogtepunten, sporadisch kwam ook de BMB eens aan bod die in tijden van nood aan hem dachten en waar hij dan uiteraard ook gretig op inging.
Ieder jaar gebeurde dit toch enkele keren en het hoogste wat je kan bereiken op cross gebied is bij de BMB omroepen , de laatste jaren is hij dan nog actief geweest bij de mensen van MC Lille .

Het meest plezier beleefde hij op de motorcross “toen” nog een feest was, doorheen de jaren is mede door het verdwijnen van circuits maar er meer vijandigheid gekomen onder de rijders wat onze sport helemaal geen goed heeft gedaan.

Frankske zegt het in zijn eigen woorden,
Het is 5 na 12 geworden en de afschaffing van deze mooie sport is volgens mij op deze manier niet veraf meer, overal tegenkanting zelfs als je wat te hard door de micro galmt onstaan er al boze blikken aan te manen om het wat rustiger aan te doen .
Dat betekent dat het de hoogste tijd wordt om op andere manieren van het leven te gaan genieten en deze sport vaarwel te zeggen.
ik wil vooral nog kwijt dat rijders die niet weten waar naartoe dat de wedstrijden van mc lille voor iedere rijder toegankelijk zijn van jeugd tot inter en dat hier de motorcross nog hoog in het vaandel wordt gedragen en waar het elke keer weer plezant is om terug te komen ,
ik wil vooral ook deze laatste mensen bijzonder hard bedanken voor hun steun en waardering de laatste jaren.
en het voor mij zelfs moeilijk werd om hier ooit afscheid van te nemen.maar……
ik ga zeker nog is afkomen om een koffietje te komen drinken en een babbeltje te slaan. al zal het niet meer door de micro zijn .
frankske