MCC de Kempen opent Motorcrossseizoen weer met Internationale Zijspanwedstrijd

Op zondag 04 februari is het weer zover, dan trapt MCC de Kempen het Motorcrossseizoen weer af met de openingswedstrijd der Zijspannen en Quads. Deze wedstrijd zal wederom plaatsvinden op het circuit “De Ketelberg” welke gelegen is aan de Smaragdweg 72 te Hapert. Na twee eerdere geslaagde edities zullen ook nu weer diverse wereldtoppers aan het starthek verschijnen.

In 2017 zakten al vele toeschouwers af om te zien hoe de ruim zestig zijspannen en een dertigtal Quads goed voorbereid uit de winterstop waren gekomen.

De vorige editie werd gewonnen door de lokale wereldtopper Etienne Bax met Nicolas Musset uit Frankrijk aan zijn zijde. Dat deze wedstrijd een goede voorbereiding op het latere GP seizoen was bleek wel toen dit duo later in het jaar de Nederlandse en de Wereldtitel binnen wist te slepen.

Dit jaar staat Etienne weer met een oude vertrouwde bakkenist aan de start. De let Kaspars Stupelis waar hij in 2015 ook al de wereldtitel mee binnen haalde.
Naast Etienne staat ook zijn broer Robbie aan de start dit jaar in Eersel. Hij is de bakkenist van 10-voudig wereldkampioen Daniel Willemsen. Dat dit spannende en spectaculaire races zullen gaan worden is gegarandeerd, zeker als er daarnaast nog een groot aantal wereld- en nationale combinaties aan het starthek zullen verschijnen.

Ook staat er ieder jaar een sterk internationaal deelnemersveld aan de start bij de Quads. In 2017 werd deze klasse gewonnen door Ricardo Phoelich. Ricardo wist later in het seizoen met overmacht ook nog het Open Nederlands Kampioenschap binnen te halen.

Ook komen er dit jaar weer diverse jeugdklassen aan de start, evenals de Nationalen, Hobby en Classic zijspannen.

Inschrijven is nog mogelijk via de website van MCC de Kempen. Maar let op Vol=Vol.

Kortom het belooft weer een mooie dag vol spektakel voor jong en oud te worden die u zeker niet mag missen.

Inschrijven en melden op zondagmorgen van 8 tot 9 uur, waarna de trainingen beginnen en vanaf 11.30 uur de wedstrijden zullen plaatsvinden. U bent van harte welkom zondag 04 februari op het circuit van MCC de Kempen, te bereiken via het Kempisch Bedrijventerrein in Hapert direct aan de A67.