Latre-Van Parijs en Gommeren-Meeus VMCF kampioenen 2017

Een 10 tal zijspannen voor de BK Finale in Veulen, hier waren Latre-Van Parijs reeds zeker van de titel bij de zijspannen A, ook Gommeren-Meeus na de eerste reeks bij de B klasse.
Davy Maris-Aivar vd Wiel wonnen hier beide reeksen met een mooie voorsprong, Stefan Coen-Olivier Lobry vochten het uit met de nieuwe kampioenen Dirk Latre-Martin Van Parijs voor de overige podium plaatsen, beide met 50 p en dus de betere tweede reeks wees Coen-Lobry aan als tweede vandaag !!
Bij de zijspannen B waren het SXD rijders Xavier Sabbe-Moreno Hoesen die beide reeksen op hun naam schreven voor Gommeren-Meeus die met twee tweede plaatsen en de titel konden vieren. Fransis-Fontaine werden derde in het dagtotaal met gelijke punten en een betere tweede reeks dan de broers Van den Brande die wel tweede in het BK werden.

Foto’s door Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER

Het samen 100 jarige zijspan duo Team Latré zijspan duo kampioen van de VMCF! Overwinning voor team Maris in Veulen
Vandaag waren we te gast op een zeer knappe oploop die het team widar & Co op de VMCF te Veulen voor hun rekening namen! Hier hadden de zijspannen hun aller laatste finale te rijden voor het VMCF kampioenschap! Alle nodige kampioenen van zowel de A klasse als de B klasse waren aanwezig alsook het welbekende team Davy Maris!
Reeks 1
We gingen van start met 10 zijspan teams. De eerste reeks ging van start met op kop maris team nr 32, maar tijdens de start kregen we een onvoorziene crash van team nr 60 Merlier – VanParijs waarbij de piloot Merlier toch een pijnlijke blessure opliep, met een gebroken sleutelbeen en iets aan de knie zette hij alsnog de wedstrijd door tot het einde! Een aantal seconden later zagen we ook team Coen – Lobry nog aan gereden komen wellicht hadden zij mechanische pech aan de startbaren! We kregen al snel een spectakel te zien tussen onze kampioenen team dsm en team latré. Alsook team Vdb en team Gommeren lagen in strijd voor de 2de en 3de positie, want het team dat terug is van weg geweest en alsook hun aller laatste wedstrijd hebben mee gereden team 95 Sabbe die vloog als een speer weg van de andere volgende teams!Uiteindelijk kregen we als uitslag bij de A’s team 32 Maris op 1 team 31 Dsm – Vaes op 2 en team 28 Latré op 3!!! Bij de B’s team 95 Sabbe op 1 team 61 Gommeren – Meeus op 2 en team 75 VDB op 3!!!

Reeks 2
Tijdens de 2de reeks nam alweer team Maris de koppositie waar team Coen, team Latré en team DSM op volgden. De strijd begon en ook team DSM liet zien wat ze in huis hadden en gingen achter de teams Coen-Lobry en Latré-vanparijs aan! Maar ons samen 100jarig duo team latré liet dat niet zonder slag of stoot gebeuren 2x in de zelfde bocht probeerde team DSM zicht naast team latré te zetten maar door een te smalle opening mis rekende hij zich en kantelde de car zich op zijn zijde hierdoor moest hij zijn 4de positie terug bemachtigen tegen team mongal – van mol en zo eindigde team DSM op de 4de plaats! Team Coen – lorby strijde samen met team latré voor de 2de en 3de positie verder maar team Coen liet team latré het zand voelen en beet sterk door tot op het einde kon hij zijn 2de positie behouden! Ook team VDB, team Fransis en team Gommeren streden voor die 2de 3de en 4de positie want team Sabbe vloog er alweer mooi vandoor met de 1ste positie! Team VDB zette alles op alles elk punt telde en ze lieten zien waar ze van gemaakt waren, met team fransis op de hielen zitten was dit niet gemakkelijk voor hun want ook zij wouden voor die 2de positie gaan en gaven van katoen! Maar ondertussen zat team Gommeren team fransis op de hielen en moesten ze een aantal rondes het zand vreten van hun voorliggers team fransis! Tijdens de 7de ronde zag team fransis hun kans mooi en ookal sloeg de vermoeidheid toe bij de mannen toch namen ze even die 2de positie voor hun maar al snel zag team Gommeren ook dat zelfde gaatje en bemachtigde ook in de 8ste ronde de 3de positie maar door een tandje bij te zetten namen ze in de 9de ronde de 2de positie in! De strijd was gestreden de wedstrijd was gereden en de punten waren binnen, waar deze teams het hele jaar door voor gestreden hadden om die 1ne plaats in het kampioenschap te bemachtigen met alle pech en stukken en blessures erop en eraan bij waren werd eindelijk beloond!

Dagtotaal A
A’s als eindstand kregen we in het dag totaal #1 team Maris #2 team Coen #3 Team Latré
Dikke proficiat aan alle VMCF kampioenen van dit fantastische seizoen 2017!
Alsook dikke proficiat aan de andere teams!

Dagtotaal B
B’s; top presterende duo #1 team Gommeren, fantastische volhoudende familie duo #2 team VDB gepassioneerd en doorzettend duo #3 team DSM!
Dikke proficiat aan alle VMCF kampioenen van dit fantastische seizoen 2017!
Alsook dikke proficiat aan de andere teams!

Stand 2017 A
A’s; Het samen 100 jarige duo #1 team Latré, het beginnende super duo #2 team Coen, het gepassioneerde en doorzettende duo #3 DSM!

Stand 2017 B
B’s; top presterende duo #1 team Gommeren, fantastische volhoudende familie duo #2 team VDB doorzettende duo #3 team Merlier!

Wij wensen alle gekwetste en revaliderende piloten en Co piloten een spoedig herstel toe en hopelijk mogen wij jullie terug verwachten in 2018!