Kwalificatiewinst voor Bax-Cermak en Varik-Kunnas in Lange

Na de reeds gekende, en ruim aan bod gekomen perikelen, van gisteren. Zijn zopas de kwalificatiereeksen afgewerkt in de GP van Estland. Geen Team Hermans en Team Willemsen aan de start maar kunnen morgen gewoon aantreden. Reden is dat zowel Nicolas Musset en Rodolphe Lebreton pas later vandaag in Tartu zullen aankomen.

In groep A zagen we dat Bax-Cermak de reeks naar zich toe trokken, terwijl de snelste ronde op naam van Vanluchene-Bax werd gezet. Een hoge minuut vijftig was dus niet genoeg om de overwinning op te eisen. Meer nog ze moesten met lede ogen aanzien dat Bax-Cermak de overwinning behaalden met ruime voorsprong. Foden-Cooper werden derde op één minuut dertig en Stephan Wijers nog steeds beroep doende op neefje Jorrit van der Putten maakten mee het mooie weer en sloten deze reeks af op een zeer knappe vierde plek. Voor Veldman-Janssens was de reeks snel over te snel zelfs. Een vrij harde klapper zorgde ervoor dat het team de wedstrijd vroegtijdig moesten verlaten. Over de toestand doen allerlei geruchten de ronde, alwaar we geen uitspraak gaan doen, dit laten we over aan het team zelf.

In de B groep waren het zoals verwacht Varik-Kunnas die de reeks naar zich toetrokken dit voor Van Werven-van den Bogaart die op twintig seconden volgden. Sanders-Rostingt reden naar een dik verdiende derde plek. Voor Wilkinson-Millard was er een vierde plek weggelegd dit nadat zij ook al hard met de Estlandse ondergrond in contact waren gekomen eerder deze ochtend. Pech was er ook voor Team Keuben. Ja alweer pech voor dit team alwaar we vrezen voor morgen. We hopen later vandaag meer info te mogen ontvangen over het hoe en wat. Feit is wel dat het bewogen weekendje is voor velen onder ons. Op naar morgen…