Janssens-Gorris met dubbele winst in Kersbeek

Wat een weekend in Kersbeek! Een 12 tal VLM/VMCF zijspannen waren dit weekend aanwezig in Kersbeek, de thuiscross van Team Stefan Coen. De eerste reeks waren Vaes-Swennen de snelstarters maar diende na enkele bochten hun plaats af te staan aan een sterke Janssens-Gorris. Deze gaven hun eerste plek niet meer af en eindigde zo als reeksoverwinnaars voor Vaes-Swennen en Van den Plas- Spannenburg, die als eerste B-klasse binnenkwamen. Segers-Verlinden finishte vierde algemeen en derde A-klasse, vlak voor De Borger-De Borger en Cornelis-Meeus als tweede en derde B-klasse. Hier en daar een valpartij hoorde erbij maar gelukkig zonder al te veel schade.
Tijdens de tweede reeks waren Vaes-Swennen opnieuw de snelstarters, maar diende deze alweer af te geven aan Janssens-Gorris. Met Van Den Plas-Spannenburg op een derde plek en een eerste plek van de B-klasse. Als vierde kwamen Segers-Verlinden over de eindmeet net voor Coen-Ceulemans. Als zesde algemeen kwamen Hereygers-Hereygers over de eindmeet met een tweede plek in de B-klasse net voor Merlier-Hereygers.
Janssens-Gorris, Vaes-Swennen en Segers-Verlinden hebben de podium smaak te pakken en werden eerste, tweede en derde in het dagklassement van de A-klasse. Voor het dagklassement van de B-klasse was het een spannende strijdt waarbij maar liefst vier teams 38 punten behaalde in totaal. Het uiteindelijke dagpodium was voor Van Den Plas-Spannenburg, Hereygers-Hereygers en Merlier-Hereygers.
(Verslagje door Lotte Calant)
Foto’s door Jo Nijs bekijkt u HIERZO
Uitslagen via de Speedhive link >>>>>
https://beta.speedhive.com/events/2379469