Jan Hoormann van ADAC Motorclub Kamp-Lintfort is terug op de motorcrossbaan – maar nu op drie wielen en met een passagier.

Na een paar bewogen jaren in het Duitse Quads-kampioenschap, met respectabele successen maar ook met tegenslagen door blessures, hing de jongere in 2016 op 21-jarige leeftijd zijn helm op en verkocht zijn vierwielige motorcross Quad en uitrusting.
Na drie jaar stil gelegen te hebben kreeg de motorcrosser uit Gelderner weerom zin om van start te gaan.
Nu echter op drie wielen maar was voldoende om op zoek te gaan naar een sportieve uitdaging.

Tekst :Roland Beyer · Persverantwoordelijke
ADAC Motorclub 1950 e. V. Kamp-Lintfort

Lees volledige bericht op LEES MEER

(Foto: Luc Driesen / www.smxpics.be)
Jan Hoormann met Andy Schlinnertz in september 2020 op hun VMC-Zabel tijdens de nationale kampioenschapsloop op de moeilijke zandbaan in Berghem / Nederland

De ex-quadrijder durfde het in 2020 om over te stappen naar de zijspancross en deed meteen mee aan zijn eerste “mini” raceseizoen in Nederland.
De races met in totaal slechts 4 evenementen gingen pas in september van start vanwege de corona beschermende maatregelen.
Echter zonder veel voorbereiding, want trainen was voor juni niet mogelijk.
Niets werkt echter zonder bijrijder uiteraard.
Met Andy Schlinnertz wist Hoormann een uitstekende bijrijder voor zijn project te vinden.
De 23-jarige metaalbewerker uit het mooie Belgische Ardense dorpje Amel heeft al een gedegen opleiding tot motorcrossbijrijder genoten en blijft voor het seizoen 2021 ook aan Jan zijn zijde staan.
Voor Jan Hoormann zelf komt zijn comeback op 26-jarige leeftijd niet als een verrassing: Na het einde van het seizoen 2016 werkte hij de jaren die volgden als hobbymonteur in zijspancross.
“Ik merkte dat ik steeds meer van de zijspanraces hield.
Dankzij de sportcarrière van mijn vader Ralf, die drievoudig Duits kampioen werd als bijrijder van Walter Netterscheid en een van de top 5 van het Wereldkampioenschap was, voelde ik me al sinds mijn kinderjaren thuis binnen de zijspancross wereld.
Ik was me er altijd van bewust dat ik op een gegeven moment zelf weer gas zou geven. Alleen de timing moest goed zijn. “
Nadat het Duits-Belgische team in 2020 echte vooruitgang heeft geboekt van juni tot oktober, hopen beiden dat ze dit jaar hun VMC-Zabel-team vaker zullen kunnen gebruiken en hun stijgende lijn zullen voortzetten. Voor Jan Hoomann, die in Nederland als media designer werkt, zal de focus in 2021 weer liggen op de nationale wedstrijden “NK Zijspan”, waar ze in 2020 al tot de top 6 behoorden. Om vooruitgang te boeken op de snelle verharde circuits, zal de Duitse Amateur Motocross Bond (DAMCV) ook op hun lijstje aanwezig zijn.
Ondanks al hun ambitie willen Hoormann / Schlinnertz zichzelf niet teveel druk opleggen. Jan Hoormann over de plannen: “We willen zo snel mogelijk goede resultaten blijven boeken en leren op verschillende circuits. Naar mijn mening kun je, als het op rijtechniek aankomt, sneller vooruitgang boeken als je rijdt en leert op veeleisende circuits. Maar één ding heb ik in de loop der jaren geleerd. Je moet het plezier van sport nooit verliezen en nog steeds hard werken om je doelen te bereiken.”

Tekst :Roland Beyer · Persverantwoordelijke
ADAC Motorclub 1950 e. V. Kamp-Lintfort


Jan Hoormann-AndySchlinnertz_Portrait.jpg (Foto: privé)
Het VMC-team # 84 met de Zabel-motor en Jan Hoormann (rechts) met Andy Schlinnertz Klaar voor het seizoen 2021.

(Foto: Luc Driesen / www.smxpics.be)
Jan Hoormann met Andy Schlinnertz in september 2020 op hun VMC-Zabel tijdens de nationale kampioenschapsloop op de moeilijke zandbaan in Berghem / Nederland