Internationale wedstrijd Bessenbach.

De regenbui op vrijdagavond, was voor het circuit meer dan welgekomen en, zorgde voor een vlekkeloos verloop van de eerste dag tijdens de Internationale Zijspancross in Bessenbach. Bij de vooraf inschrijving konden we nog bijna vijftig stellen op de lijst vinden die zouden de start nemen. Gisteren reden er uiteindelijk 37 teams op voor hun vrije en tijdstrainingen. Het overzichtelijke en natuurlijke circuit doen ons wegdromen naar tijden van weleer. Steile hellingen, kombochten, opstappen, mooie springbergen kortom en GP track waardig.
Minder leuk voor ons was het niet goedkeuren van Ilsa als fotografe wegens verzekering technische rompslomp! Kort door de bocht van de club wetende dat elke jaar iemand van ons aanwezig is. En we dit jaar zelfs met drie zijn afgevaardigd. Dit kan echt beter en zal nog worden aangekaart bij de club. Dit terzijde gaan we ons op de wedstrijden richten.

In groep A zagen we een zeer attente Thom van de Langemaat die enkele keren zijn eigen beste ronde tijd scherper wist te stellen. Maar uiteindelijk toch de duimen moest leggen tegen de broertjes Leferink. Na het uitvallen van Kostas Beleckas lag het voor de hand dat Sem zijn broer ter hulp zou schieten tijdens deze wedstrijd. En dat hebben we kunnen merken aan de snelste tijd voor team Leferink. Stephan Weijers kon de dag ook met een smile beginnen want hij zet met de nieuwe bakkenist Eduard Soenens maar liefst de derde tijd neer.
Dit op nog geen seconde verschil van de eerste plek, en doet ons hopen op een mooie wedstrijddag voor het nieuwe team.

In de B groep zagen we gelijk dat het tempo hoger lag dan in de andere groep. Met een erg soepel rijdend duo Vanluchene-Bax wisten we al dat de rest kon rijden voor de andere ere plaatsen. En er werd gestreden dat is zeker. De Leste jeugdtalenten Lielbardis amper 16 jaar jong wisten de verzamelde tegenstand achter zich te houden en reden zich zo naar een knappe tweede tijd. Heinzer-Betschart legden beslag op de derde stek. Het is dus reikhalzend
uitkijken wat deze twins op de wedstrijddag uit hun mouw gaan schudden.