Het IMBA vooruitzicht van VMCF in 2019 !

Eindelijk na heel wat mail verkeer eindelijk is op enkele vragen een antwoord gekregen van hoe VMCF de IMBA ziet dit jaar !!
Dit zijn dus door het afmelden van Jeroen Tesseur de volgende rijders geworden, Steegmans, Gommeren en Van der Veken.
Ook Christian Corthouts gaat ook zeker mee omdat hij “Imba kampioen” is “geweest” ! (corthouts zou volgens mijn info met Levi Vaes aantreden)
Dit wil dus zeggen dat er normaal nog 3 plaatsen over zijn, maar in samenspraak met VMCF is beslist dat Luc Descheemaeker ook nog mee mag (ook al heeft hij niet alle wedstrijden meegereden het voorbije jaar, hij heeft wel al vele jaren een vmcf vergunning).
Dit wil zeggen dat er 2 plaatsen over blijven.
Er worden hier selectieproeven voor voorzien, de eerste 4 wedstrijden van het jaar zijnde Assenede, lommel, Lille en Wachtebeke.
Eerst was gezegd van 3 selectieproeven, maar we weten allemaal hoe groot de kans is om zo vroeg in het seizoen een afgelasting te hebben.
De vereiste is al eerst om een vmcf vergunning te hebben en dan na de selectieproeven op de 1ste of 2de plaats uit te komen om aanspraak te maken op IMBA deelname.
Er waren reeds enkele die interesse hadden om IMBA te gaan rijden, oa: Niky Vaes en Andres Clohse werden op de hoogte gebracht dat er slechts 2 plaatsen zijn.
Andere geïnteresseerden van namen die we horen vallen maar zich nog niet bij Els Bamps gemeld zouden hebben zijn oa: Stanneke Goeyvaerts, Sabrina Van Calster kunnen mits VMCF licentie ook aanspraak maken om deze plaatsen.