Hermans-Van den Bogaart en Bax-Cermak groepswinnaars in Rudersberg

Foto Lien Vandeursen

Warm zonnig en mooie organisatie is het altijd in Rudersberg.
Met de vrije trainingen in Groep A werden we alle even opgeschrikt toen de huldiensten hun handen vol hadden met een paar valpartijen.
Hier is steeds het nodige geluk bij nodig en we hopen dat alle betrokkene personen niet te ernstig gekwest zijn en tevens een snelle beterschat.
Met de kwalificaties waren het vooral de linkseba rijders die het voortouw namen in de begin fase maar de gewone top teams zetten orde op zaken !

Foto’s door Lien Vandeursen
bekijk je HIERZO
Lees de verslagjes en uitslagen hieronder

Groep A
Heinzer-Berschart namen de leiding in handen van Groep A, met de twee tenoren Hermans-vd Bogaart en Vanluchene-Musset als achter volgers.
Hermans-vd Bogaart bleven wel kort opzitten bij de leiders terwijl Vanluchene-Musset terug vielen naar plaats zeven !
Een verassende Blank-Blume hadden het op plaats drie aan de stok met Sanders-Rostingt en Evan en Killian Prunier die allen wiel in wiel rondreden.
In de vijfde ronde was het zover, Hermans-vd Bogaart namen de leiding over van Heinzer-Betschart en ook Sanders-Rostingt en de Prunier broers wisten Blank-Blume naar de vijfde plaats te verwijzen. Vanluchene-Musset intussen ook weer naar vijf voor de Lielbardis broers op plaats zes.
Hermans-vd Bogaart bouwde de voorsprong ronde per ronde uit en Heinzer-Betschart kende een ruime 30 sec voorsprong op de achtervolgers die nog steeds aan elkaar plakte
De Belgen Sanders-Rostingt en Vanluchene-Musset die samen met de Franse Pruniers aan het uitvechten waren wie plaats drie zou innemen, maar ook Lielbardis waren hier nog niet voor afgeschreven want met zen vijf binnen de ruime 2sec van mekaar een mooie strijd.
Met de tijd die verstreken was zagen we Vanluchene-Musset op plaats drie voor Sanders-Rostingt en de Lielbardis broers die de Pruniers broers naar zes deden zakken.
Mooe winst voor Hermans-vd Bogaart voor linkse bak rijders Heinzer-Betschart, Vanluchene-Musset werden derde en de Lielbardis broers wisten nog plaats vier te veroveren ten nadelen van Sanders-Rostingt die aan een knappe wedstrijd bezig waren.
Van Vaerenberg-Mans slaagde er net niet in voor kwalificatie met plaats dertien.

Kwalificatie groep B Rudersberg.

Het is duidelijk dat de linkse bakken voordeel hebben op dit circuit want het zijn Foden-Humphrey die na een ronde als eerste over finish komen gevolgd door Prummer-Steegmans die wel als eersten de bocht ingingen maar op de whoops werden voorbij gesprongen door eerstgenoemden. Wilkinson-Millard, Bax-Cermak, Weiss-Shneider en van Werven-van de Wiel. In ronde drie zien we Bax-Cermak doorstoten naar de tweede plek dit ten nadele van thuisrijder Prummer-Steegmans en Wilkinson-Millard. Keuben-Lebreton zitten er nu ook beter bij en bezetten de zesde plek. Foden-Humphrey voelen de hete adem van een sterk rijdende Bax-Cermak en zullen alle zeilen moeten bijzetten om hen af te houden. Half weg koers en inderdaad zijn het de regerende wereldkampioenen die de leiding in handen nemen van Foden-Humphrey op drie Prummer-Steegmans gevolgd door wilkinson-Millard, Weiss-Shneider, Keuben-Lebreton, van Werven-van de Wiel en Weijers-van der Putten op een knappe achtste plek. Met rondetijden van ruim 2 seconden sneller slaat Bax-Cermak gelijk een gat op de andere teams. En ook Wilkinson lijken onder stoom te komen want ze verwijzen Prummer-Steegmans naar een vierde plek, maar zijn ook sneller dan Foden-Humphrey vraag is of er genoeg tijd is om nog door te stoten naar een tweede plek? Bax-Cermak rijden onbedreigd naar een nieuwe kwalificatiewinst dit voor kersvers Engels kampioenen Wilkinson-Millard en Prummer-Steegmans die alsnog Foden-Humphrey van het podium weten te stoten. Op een vijfde plek zien we Weiss-Shneider die een hele knappe reeks reden voor Keuben-Lebreton en van Werven-van de Wiel. Weinmann-Weinmann zien we de achtste plek innemen dit ten nadele van Weijers-van der Putten en de top tien word afgesloten door Hentrich-Lenz