Hermans-Musset en Veldman-Janssens snelsten in de kwalificaties

Het was een mooie dag met warme temperaturen die soms door wat wolken werd gedrukt in de zandbak van Lommel. Alwaar we de eerste dag af te werken hadden van onze home Grand-Prix.

Foto’s door Dries Dewitte NK klik HIER
Foto’s door Dries Dewitte GP reeks klik HIER

Foto’s door Dries Dewitte Backflip klik HIER

Groep A

Bax neemt de bende op sleeptouw voor Vanluchene-Bax, Van Werven-Van den Bogaart,Hermans-Musset en Wilkinson-Millard nemen de eerste vijf plekken in beslag.
Allerlaatsen vertrekken Leferink-Beleckas nadat ze in de eerste bocht stilvielen.
Einde eerste ronde Bax-Cermak met Hermans-Musset gevolgd door Vanluchene-Bax en Wilkinson-Millard die wiel in wiel zitten. Van Werven-van den Bogaart en een goed gestarte Prumer-Steegmans. Terwijl Leferink-Beleckas de aansluiting maken en duidelijk sneller zijn.
Vanluchene-Bax vallen even stil met stuurdemperproblemen en moeten gaan achtervolgen.
Hermans neemt de leiding over voor Bax-Cermak, Wilkinson-Millard, Van Werven-van den Bogaart, Prumer-Steegmans blijven erg goed volgen en dit zal vader en ex GP rijder Peter Steegmans heel wat plezier doen. Van Werven-van den Bogaart voor onze neus uitvallen en zo worden verwezen naar de herkansing. Vanluchene-Bax zitten intussen al op 12 en zijn dus zeker van deelname morgen. Bax-Cermak komen dichter bij de leiders. Sterke reeks zien we Leferink-Beleckas die al op plek zes zitten. Ze zijn duidelijk sneller dan de combinaties voor hen maar vinden vooralsnog geen opening vinden. Een ronde later toch doorstoten naar plek vier. We zien dat er rook uit de machine komt bij Wilkinson-Millard en verliezen kracht en plekken. Leferink-Beleckas komen zo op een heel mooie derde plek die ze niet meer afstaan en zo hun beste prestatie dit jaar neerzetten. Ook Vanluchene-Bax stoten door terwijl we de laatste ronde ingaan. Hermans-Musset winnen oververdiend de reeks voor Bax-Cermak, nog genoemd als outsider en dus bevestigd Leferink-Beleckas op drie. Prumer-Steegmans ook meer dan het vermelden waard op een knappe vierde plek dit net voor een aanstormende Vanluchene-Bax

Groep B

Willemsen-Lebreton wederom als een duiveltje uit een doosje duiken de bocht in gevolgd door Vandaele-Zatloukal, Keuben-Rietman, Varik-Kunnas, Sanders-Rostingt. Na één ronden neemt Willemsen-Lebreton beetje afstand terwijl Keuben-Rietman en Veldman-Janssens foutjes maken en moeten gaan achtervolgen. Sanders-Rostingt kunnen goed stand houden op de vierde plek maar krijgen gezelschap van Keuben-Rietman die vanaf een zevende plaats aan het terug knokken zijn. Wie ook een fout hebben gemaakt zijn Peter-De Bruyne en zullen niet
tijdig aansluiting vinden om gelijk door te gaan naar morgen. Varik-Kunnas zitten intussen op een tweede plek en maken jacht op Willemsen-Lebreton. Dit duo maakt een foutje en Rudolphe valt bijna voorover uit het bakje, komt deels onder het wiel maar kunnen alsnog hun weg verderzetten. Hierdoor zitten Varik-Kunnas in het wiel bij de kopmannen. Even voorbij half wedstrijd zien we dat Sanders alweer moet inbinden met het gashendel.
Keuben-Rietman krijgen het gezelschap van Veldman-Janssens en die voeren de druk aardig op waardoor de voorsprong van de twee kopduo’s snel slinken. Hadden we het over snode plannen van Julian Veldman? Jazeker want ze gaan over Keuben-Rietman en stomen nog in dezelfde ronde door naar de leiding in de wedstrijd. Veldman-Janssens winnen met net geen zestien seconden voorsprong op Keuben-Rietman die toch nog Willemsen-Lebreton
weten te verschalken. Varik-Kunnas worden mooi vierde voor Wijers met neefje Jorrit Van Der Putten in het bakje. Davy Sanders is met een negende plek zeker niet tevreden en hebben veel werk voor de boeg tegen morgen.

Uitslag Groep A en B.