GP Estland Lange Motokus Hermans-Van den Bogaart met dubbele winst

Klaar voor de race dag in Lange Estland.
Met 20 teams gaan ze van start vandaag,
het zou afwachten worden naar de strijd vooraan, gaan de tenoren de strijd met elkaar aan tijdens de spectaculaire sprongen enz..
Foto’s volgen door Aivar Rääts (komen later)
Uitslagen der reeksen via WSC officeel bekijk je hieronder via de link

Reeks 1

Hermans-vd Bogaart nemen de leiding in handen met Vanluchene-Musset op plaats twee voor Keuben-Rietman.
Super start voor Vandaele-Beleckas die als vierde doorkwalen en Prummer-Steegmans waren goed mee als zesde.
Vanluchene-Musset die duidelijk de leiders Hermans-vd Bogaart niet wilde laten gaan bleven kort op zitten, Keuben-Rietman waren intussen op 5 sec als derde en Vandaele-Beleckas op ruim 10 sec.
Bax-Musset kwamen na 4 ronden de top 10 binnen met nog een hele inhaal race voor de boeg op ruim 25 sec van de leiders.
De linkse bakken waren duidelijk op komst met Heinzer-Betschart en Wilkinson-Millar op plaats vijf en zes nu
Van Werven-De Veene klommen intussen ook op naar een zevende plaats die Prummer-Steegmans een plaatsje verwezen.
Hermans-vd Bogaart namen met nog 10 min op de klok een kleine voorsprong op Vanluchene-Mussetn die ruimte hadden op derde Keuben-Rietman.
Bax-Cermak duidelijk geprikkeld wisten nu reeds zich als vijfde te laten zien,Heinzer-Betschart en Wilkinson-Millard verschoven zo een plaats naar achter.
Nog 5 min op de teller en ruim 20 sec voorsprong voor de leiders kan riant genoemd worden, de einige die nog opmars wisten te maken waren Bax-Cermak die naar vier wisten door te stoten maar plaats drie zou niet meer haalbaar zijn door de achterstand van een 26 sec op Keuben-Rietman.
Hermans-Vd Bogaart winnen de eerste reeks in Lange voor Vanluchene-Musset en Keuben-Rietman.
Bax-Cermak worden vierden, Vandaele-Beleckas vielen terug naar een achtste plek, Prummer-Steegmans 9de, Sanders-Rostingt 10de. Een opmerking is wel dat slechts 10 zijspannen in de zelfde ronde reden na afvlaggen !!

Volledige officiële uitslag door WSC

Reeks 2

Hermans-vd Bogaart voelen zich thuis in Lange, ook in reeks twee reden ze aan de leiding voor Vanluchene-Musset.
De Lielbardis broers verrasde en reden op plek vier rond met Keuben-Rietman in hun kielzog.
Bax-Cermak diende weerom van iets verder te komen en wisten halfweg de top vijf binnen te komen net voor Van werven-De Veene.
Van Daele-Beleckas, Prummer-Steegmans, Vd Lagenmaat-Van Hal, Sanders-Rostigt en Weijers-vd Putten was de strijd voor plaats 7 tot 11.
Intussen denderde de trein van Hermans-vd Bogaart verder en werd de voorsprong lichtjes uitgebouwd op Vanluchene-Musset. De strijd van Daniels-Nicolas Lielbardis met Keuben-Rietman bleef iets om naar uit te kijken.
Bax-Cermak een heel gat dicht moeten rijden om de aansluiting met dit strijdende duo aan te kunnen gaan.
In tussen waren ook Sanders-Rostingt naar plaats 8 gestegen met voor hun Van Daele-Beleckas en Van Werven-De Veene respectievelijk op plaats zes en zeven. Sanders-Rostingt wisten met nog één ronde te rijden nog Van Daele-Beleckas voorbij te gaan.
Bax-Cermak slaagde er niet in om dichter op Keuben-Rietman te komen en die waren belust om weerom een derde plaats in de reeks te behalen maar daarvoor moetsen ze voorbij de Lielbardis broers, een derde podium plek op deze GP was al een feit !
Hermans-Van den Bogaart winnen de tweede reeks en meteen ook deze Estse GP met glans. Vanluchene-Musset worden mooie tweede voor een knappe prestatie van de Lielbardis broers op plek drie.
Keuben-Rietman worden vierde en meteen ook een derde podium plaats, Bax-Musset vonden niet echt hun gewone ritme en werden nu vijfde.

Dagtotaal