Eerste Overleg tussen zijspanteams, VLM en VMCF Federatie een feit

Het feestzaaltje van Peeters MX vrienden te Lichtaart was het eerste toneel voor een overleg tussen de zijspannen van VLM en VMCF, tevens ook mensen van beide besturen waren hier aanwezig die ook de nodige punten wisten aan te brengen.

Onze sport moet in leven blijven zoveel is duidelijk wetende dat het niet makkelijk zal zijn om voor iedereen goed te kunnen doen !

Streefdoel is dat 15 zijspanteams zich voor 10 januari 2023 aangemeld hebben om gezamelijk te rijden !

De volledige uiteenzetting klik op de knop “meer lezen”

Davy Maris die deze avond had gepland om met de teams en federaties samen te zitten opende viel meteen met de deur is huis met welk probleem beide federaties kampen “het tekort aan zijspannen”.
Verschillende vragen lagen op tafel maar staan de teams en federaties open en zijn ze bereid om wisselend te rijden in VLM en VMCF ( mogelijk ook aantal bij MCLB)!.


De oplossing ligt al jaren voor de hand (opzet Patrick van der Veken) en dat is dat er een samenwerking komt waarbij tal van wedstrijden in beide federaties geselecteerd worden naar een “barema” wie wil zijspannen en heeft er iets voor over en laat het circuit dit enigszins toe !!
Wetende dat in België we een zeer beperkt circuits hebben die geschikt zijn voor zijspannen maar dat toch wel wat organisaties deze graag zien komen en zelf hun circuit in mate van het mogelijke ervoor willen aanpassen.


We hebben het ons niet makkelijk gemaakt maar het kan niet anders, opzet is dat er voor 10 januari 2023 gezamenlijk minstens 15 betalende licenties hebben…….
Bij het slagen van deze opzet kunnen we ook werken naar de A en B categorie ook terug in het leven te roepen
Als we dat aantal niet behalen dan is dit slechts uitstel van executie en is er mogelijk in de toekomst geen zijspan reeks meer zal opgenomen in het programma, geen enkel team, federatie of organisatie wil maar 4 of 7 zijspannen zien rijden, dus is het hoog tijd dat we als teams er samen wat aan doen !!


Daarom oproep naar teams in België, ook echte hobby teams zijn uiteraard meer dan welkom want onze optie is dat er ook weer gewerkt word naar een opdeling van Inters (A) en Nationale (B)zijspannen !! Zodoende kan dit ook weerom motiverend werken op een podium plaats voor een beginnend team. Een licentie nemen is gewoon de mogelijkheid om te blijven rijden in een federatie (ook blijft dag licentie mogelijk).
Voor wie een licentie (VMCF, VLM of MCLB) heeft gaan er een x aantal wedstrijden (voorstel 3 tot 5) een benaming krijgen waarbij op het laatst een premie aan vasthangt voor de eindstand . (wie weet top of de bill wedstrijd gezamenlijk in Oostrozebeke)


Samenwerking en qua programma gaan we luisteren naar organisaties wat is hun visie, met een starthek van 15/20 zijspannen moet dit toch weer aantrekkelijk worden. Het rijden hoeft zelfs niet elke week te zijn, er mag zelfs al is een weekend vrij zijn !!


Kalender afstellen zal een inspanning vragen maar als de motivering hoog genoeg is bij de teams dan doen we er alles aan om een degelijke opstart naar deze samenwerking te bewerkstelligen bij de Federatie en organisaties toe.


Duidelijk eindstand punt = 15 betaalde licenties voor 10 januari voor beide bonden, zijn die er niet dan zal je in eigen federatie voorlopig nog kunnen rijden maar voor ons is die uitstel executie !


Om de vraag op IMBA te beantwoorden is het duidelijk= wie IMBA wil rijden zal in bezit moeten zijn van een IMBA aangesloten federatie en dat is voor ons land zoals men weet de VMCF federatie !!


De zet is nu aan teams om te bekijken wat ze zelf willen, persoonlijk zou ik liever met 20 aan het hek staan en er een A & B klasse komt dan elke week met enkele rondjes te rijden !
Mochten er nog vragen of suggesties zijn dan horen wij die graag, alles(bijna) voor onze sport.

Davy Maris = [email protected]
Luc Driesen = [email protected]

We danken alvast de teams, VLM en VMCF voor de inzet !