Dean Moor – British Sidecarcross Championship – round 3 by Tracy Thacker

Photo : Tracy

De NETT Club was gastheer van de tweede ronde van de ACU British Sidecarcross-kampioenschappen van 2022 op het Dean Moor-circuit in Cumbria. Het maakte deel uit van het jaarlijkse Connor Smith Memorial-evenement dat over twee dagen werd gehouden, met het NETT-kampioenschap en de zijspan- en quad-Britse kampioenschappen.
De baan was in uitstekende staat en werd er regelmatig bewatert gedurende de dag en hield het stof op een beheersbaar niveau. Het weer was zonnig, maar een koude wind blies over het onbeschutte landschap waardoor het veel kouder aanvoelde.
In de tweede ronde was er een zeer nauw bevochten strijd om de leiding in het kampioenschap, aan het begin van de dag stonden Stuart Brown / Josh Chamberlain en Brett Wilkinson / Joe Millard op dezelfde punten. De leidende paren vochten opnieuw hard en in deze ronde was het Brett Wilkinson / Joe Millard die het voordeel van één punt pakte aan het einde van een geweldige racedag.
De dag begon met een probleem tijdens de kwalificatie, niet alle transponders registreerden zich toen ze de timinglus passeerden, dus niet alle snelle ronden werden geregistreerd, de club reageerde snel en verving de defecte lus, maar er was geen tijd voor een nieuwe kwalificatiesessie , dus de huidige kampioenschapsposities werden gebruikt als kwalificatieplaatsen.

Verslag en uitslagen door Tracy Thacker klik op de knop lees meer

De reeks begon met een vroege voorsprong voor Gary Molds / Lewis Gray, terwijl Dan Foden / Nathan Cooper tweede werd. Erachter was de strijd gaande met Stuart Brown / Josh Chamberlain en Brett Wilkinson / Joe Millard die voor de derde plaats streden, maar vochten snel naar voren om voor de leiding over te nemen. Stuart Brown / Josh Chamberlain werd tweede en joeg Gary Molds / Lewis Gray achterna, maar ze waren in topvorm en het duurde even voordat ze de leiding hadden en uiteindelijk de overwinning pakten. Hierdoor achtervolgde Brett Wilkinson / Joe Millard Gary Molds / Lewis Gray voor de tweede plaats, dit was een geweldige uitdaging in de laatste ronden van de race, maar het was Gary Molds / Lewis Gray die het voordeel had. Achter Dan Foden / Nathan Cooper beleefden ze een schitterende race die vierde werd, met een spannende race tussen George Kinge / Dan Phelps en Neil Campbell / Ross Graham voor de vijfde plaats, met Michael Hodges / Jack Wilkinson er net achter.

In race twee was het Gary Moulds/Lewis Gray die opnieuw een holeshot pakte, met Stuart Brown/Josh Chamberlain als tweede en Brett Wilkinson/Joe Millard als derde. We waren klaar voor een driegevecht, maar er waren problemen voor Stuart Brown / Josh Chamberlain, de motor stopte naast de baan en hun rivalen schoten voorbij, ze gingen snel weer op weg, maar waren terug als zesde en gingen als een raket. Brett Wilkinson / Joe Millard achtervolgde Gary Molds / Lewis Gray voor de leiding, met een hevig gevecht totdat ze een manier vonden om voorbij te gaan. Brett Wilkinson / Joe Millard nam de leiding, maar ze waren niet veilig omdat Stuart Brown / Josh Chamberlain naar voren vochten , het kostte hen het grootste deel van de race om door te vechten naar de tweede plaats en dichtbij de leiders te komen, en in de laatste paar ronden begonnen ze uit te dagen, maar de gedubbelde maakten de strijd moeilijk. Brett Wilkinson / Joe Millard waren vastbesloten en hielden de leiding met Stuart Brown / Josh Chamberlain een goede tweede. Gary Molds / Lewis Gray behielden opnieuw een geweldige derde plaats, met Dan Foden / Nathan Cooper niet ver daarachter. George Kinge / Dan Phelps werden vijfde net voor Michael Hodges / Jack Wilkinson.

In de laatste kampioenschapsrace van de dag vlogen Gary Molds / Lewis Gray het lange rechte stuk van de start in de lange linkerhand om hun derde hold-shot te nemen, maar de uitdagingen van achteren kwamen snel. Stuart Brown / Josh Chamberlain werd tweede met Brett Wilkinson / Joe Millard als derde. In de eerste ronde kwamen de races zo dichtbij dat de twee leidende teams elkaar raakten, waardoor ze genoeg afremden om Brett Wilkinson / Joe Millard voorbij te laten komen en naar de leiding te schieten. Ze herstelden zich snel en zetten de achtervolging in en het was een strijd om de vlag, Stuart Brown / Josh Chamberlain schoof op naar de tweede plaats en dichtte het gat vechtend met de back-markers, maar ze vonden geen manier om voorbij te gaan en werden tweede. Gary Molds / Lewis Gray pakte een veilige derde plaats met Dan Foden / Nathan Cooper die hen in het zicht hield, en George Kinge / Dan Phelps slechts één bocht achter. Michael Hodges/ Jack Wilkinson werd zesde met Tony Grahame/ Ryan Henderson op de hielen.

Aan het einde van weer een veelbewogen dag hebben Wilkinson / Millard een voorsprong van één punt op de huidige kampioenen Brown / Chamberlain. Molds / Gray stijgen naar de derde plaats in het kampioenschap en hebben slechts één punt voorsprong op Foden / Cooper, met Kinge / Phelps nog steeds op de vijfde plaats. Helaas vielen Jake Brown/Paul Horton uit de top drie van het kampioenschap omdat ze het evenement moesten missen vanwege een blessure. Jake moet deze week een schouderoperatie ondergaan en we hopen het team snel weer op de baan te zien.
Mis de derde proef op zaterdag 18 juni in Tandragee in Ierland niet, waar de race om kampioen te worden voortduurt.