De broers Lielbardis beginnen hun eerste volledig WK-seizoen met de eerste wedstrijd in Spanje.

📷 Māris Stiprais | LaMSF

Eind maart gaat het nieuwe seizoen van het wereldkampioenschap zijspanmotorcross van
start, met de Talavera de la Reina-etappe in Spanje. De broers Daniels en Bruno Lielbardis
zullen hun eerste volledige seizoen doorbrengen in de zijspan elite.

De 16-jarige tweeling maakte vorig jaar hun WK-debuut en voltooide slechts één etappe, die
eindigde met een val en Bruno’s gebroken arm. Vorig jaar werden de jongens niet alleen de
jongste Letse kampioenen ooit, maar schreven ze ook hun naam in de geschiedenis en werden ze de jongste winnaars in de Duitse kampioensfase, niet alleen voor zijspancross-superster Daniel Willemsen, maar ook voor andere teams die strijden in het wereldkampioenschap.

De start van het wereldkampioenschap zijspannen staat gepland op 25 en 26 maart met een race op het alom gekende circuit van Talavera de la Reina, gelegen op ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad, Madrid. In het seizoen 2019 werd op dit circuit ook de etappe van het wereldkampioenschap verreden, het circuit is reeds jaren een vaste waarde bij de solorijders in het MXGP gebeuren.

De Letse tieners hebben nog niet op het circuit van Talavera de la Reina gereden, maar de
broers hebben de vele videobeelden bekeken. Uit de videobeelden concludeerden ze dat de baan hard en snel is, met grote sprongen, maar de ondergrond is goed. Het is op dit moment natuurlijk moeilijk te voorspellen hoe de broers zich zullen voelen als ze erop rijden.

Ter voorbereiding op het nieuwe zijspanseizoen trainden de gebroeders Lielbardis heel veel in atletiek. Ook waren de jongens begin februari op een motorcrosskamp in Italië, waar ze de eerste tests deden met de nieuwe Mega-motor. Zoals Kaspars, de vader van de broers, naar gevoel zei, zijn ze voorlopig tevreden met de motorkeuze. Tijdens het trainingskamp in Italië liepen de twee jonge motorsporters lichte microblessures op, maar die zijn inmiddels volledig genezen.

“Dit weekend gaan we weer naar Italië voor een motorcrosskamp. Na het kamp staan ​​er twee etappes in het Franse kampioenschap op het programma. Dit wordt gedaan om het gevoel van de competitie voor het wereldkampioenschap te krijgen”, deelde Kaspars Lielbārdis, de vader van de tweelingbroers, zijn onmiddellijke plannen.

Hij onthulde dat Daniels en Bruno, ondanks de strakke internationale wedstrijdkalender, van plan zijn om twee etappes te spelen in het Letse kampioenschap. “Als er niets verandert, ziet het ernaar uit dat we op 30 april starten in Aizpute en op 3 september op ons thuiscircuit in Madona.”