DAMCV in het Belgische Recht (Sankt Vith) met prachtige wedstrijden

Het kan in Belgie toch anders !! Dat is wat we ons meteen afvroegen als we in Recht (Sankt Vith) in het Oostkanton toekwamen. In een gebied dat anders door Dieren spotters met camera’sword ingenomen was er vandaag de AMPL/DAMCV wedstrijd. Mooi 19 zijspannen aan de start aldaar waaronder twee MON teams die de vakantie al lang zat zijn.
Onder prachtige weersomstandigheden werden hier de reeksen op gang getrokken, het beknopte relaas hiervan probeer ik via Lees Meer mee te geven.
Foto’s van de reeksen in Recht bekijkt u HIERZO
Verslagjes en uitslagen klik op Lees Meer

Reeks 1

In reeks één namen Clohse-Lange meteen het heft in handen vanaf start, in deze start liep het mis voor Reipen-Van Dommelen die flink ten val kwamen en na recht gekrabbeld te zijn als laatste van start gingen.
Descheemaeker-Hopf waren knap mee als tweede in de openingsronde maar Heier-Lange sloten meteen mee aan en wisten door te stoten naar de tweede plaats. Ebben-Gielkens gingen de strijd aan met Heier-Lange nadat ze ook Descheemaeker-Hopf voorbij waren gekomen. Winkels-Hoffmanns wisten nog een vijfde plaats uit de brand te slepen.
Reipen-Van Dommelen wisten na een halve rond later te zin vertrokken nog naar een achtste plaats te rijden.

Reeks 2

Voor de tweede reeks zagen we Clohse-Lange op de viertakt naar het starthek gaan door motorproblemen na de aankomst van de eerste reeks.
Tijdens die start lieten ze de motor bij het vallen van het hek afslaan en konden pas als laatste vertrekken. Reipen-Van Dommelen wisten de kopstart te nemen maar naar de tweede bocht toe kregen we een flinke tuimel van oa Muller-Palausch, Hoffmann-Dederichs en grootste slachtoffers Franke-Schmitz die verzorging kregen van de hulpdiensten.
Reipen-Van Dommelen domineerde de ganse reeks en wiste Ebben-Gielkens een mooie tweede plaats gans de reeks vast te houden.
Heier-Lange tot in de voorlaatste ronde als derde rond reden voelde Clohse-Lange dichterbij komen en hier op antwoorden kon men niet, zo werden Clohse-Lange na een inhaal race mooi derde te worden en het algemene dagklassement binnen te halen voor Ebben-Gielkens en Heier-Lange.

Dagtotaal

NIEUWE TUSSENSTAND DAMCV