Bax-Stupelis in zeer goede doen te Eersel

Met een 10 tal inters aan de start krijgen we wel een diepte punt in de zijspancross, maar de strijd was er zeker niet minder om.
Santermans-Belectas wisten als snelste van start te gaan voor Bax-Stupelis en Stalman-Maas.
Achterin liep het in de eerste ronde mis voor bax-Stupelis die bij het kruisen van een het zijspan spoor over de kop gingen, echter gelukkig zonder veel erg werd op bijna een ronde weer aangezet.
Intussen leed Santermans-Belectas voor Stalman-Maas, maar ook die leiders gingen in de fout en tuimelde eraf die de achter op ook nog de achterligende Bax-Stupelis op hun donder kregen !!
Als verassing van de dag kwamen MCLB rijders Van der haegehen-Van der Voorden plots op de voorgrond maar op die zelfde plaats als Santermans verliet ook Van der Voorden het bakje bij Van der Haeghen.
Keuben-Rietman wisten na enkele ronden als nog de leiding in handen te nemen maar in ronde achtt was het weer al wat Bax-Stupelis wat klonk.
Zich niet uit het lood laten slaan en alles rechtzetten dat is wat dit doorgedreven team in zich had een heeft !!
Weken lange training in het zand wat niet zoals meeste teams op het laatste nog afgezakt naar het droge Spanje maar echte hollandse zandbak mee doen en niet zoals vele een excuus zoeken.
Bax-Stupelis wonnen met ruime voorsprong op Keuben-Rietman met een deftige tweede plaats voor een verassende Iljen Kops-Pim Lambrechts.
Reeks twee bleef iedereen overeind en namen Stalman-Maas de bende op sleeptouw, in ronde twee namen Mulders-vd Wiel over voor een paar ronden maar vanaf dan was het weer Bax-Stupelis die het heft in handen namen en de reeks vlot wonnen.
Mulders-vd Wiel en Keuben-Rietman vochten om de overige podum plekken die in voordeel van Keuben-Rietman uitdraaide.
Bax-Stupelis gingen met de eerste volle buit van het seizoen huiswaarts.

Der nationalen waren het in de eerste reeks Wijers-vd Putten die aan het langste eind trokken voor de VLM’ers Vaes-Horryon, na een strijd werden Siogers-Sabbe nog mooie derde.
Pechvolgens waren de ronde lange reeks leiders Haske Hurkmans-Joep Van Leuken, na een opspelende koppeling vanaf ronde twee zagen ze een ronde voor het einde alles letterlijk als figuurlijk in rook op gaan.
In de tweede reeks weerom Wijers-vd Putten die alles naar hun hand zette en wonnen, Siongers-Sabbe hadden ronde lang een strijd met Vaes-Horyon die toch moesten plooien en tevreden diende te zijn met een derde plek.

In Classics zijn Van loo Van der Bijl de besten voor vader en zoon Van Wanrooij, Pelzer-van Dun werden derde, in de Hobby waren Mogal-Verburgh de besten.

Alle uitslagen via Mylaps klikt u HIER

Foto’s per klasse en per naam

Dries Dewitte
Hobby/Classics/Jeugd
Nationale
Inters
Isabelle Driesen
Hobby/Classics/Jeugd
Nationale
Inters
Rudy van Mol
Hobby/Classics/Jeugd
Nationale
Inters
Filmpje door Dries der Nationale
Filmpje door Dries der Inters