Bax-Cermak winnen spannende reeksen in Bessenbach

De voorspelde regen viel hopelijk gisterenavond over Strassbessenbach en laat een mooie droge en stofvrije track achter. Gelukkig is er nu zon en beetje wind wat kan duiden dat we twee reeksen in een mooie weersomstandigheden kunnen afwerken.
En het werden spannende reeksen dat is iets wat zeker was, zeer snelle wedstrijden die iedereen op de tippen deed lopen !!
Foto’s der GP reeksen door Luc Driesen bekijk je HIERZO
Uitslagen en verslagjes bekijk je hieronder via meer lezen

Heat1
Het zijn de Franse broertjes Prunier die kopstart nemen maar al snel worden voorbij gegaan door Hermans-van den Bogaart en Bax-Cermak. Vanluchene-Musset zaten er niet gelijk bij maar knokten zich al vrij snel terug naar de derde plek die ze ook zouden behouden tot op de finish. Prunier-Prunier die zich al het gehele weekend goed voelen lieten nu ook een sterke indruk na en klokken af als vierde in de heat. Veldman-Lebreton missen startritme en waren als enkele andere teams niet gelijk mee in de steile klim, maar knokken zich toch goed terug in de wedstrijd en besluiten op de vijfde plaats. Heinzer-Betschart reden een vrij onopvallende reeks en werden zesde voor de Leste twins Lielbardis die mooi als zevende worden afgevlagd. Weiss-Schneider houden de eer hoog en houden toch maar mooi een plek binnen de top tien vast. Ze worden achste dit ten nadele van Wilkinson-Millard die niet echt een vuist konden maken in de openings-manche. Een zieke Justin Keuben was in het begin van de wedstrijd vooraan te vinden maar ondervind waarschijnlijk nog teveel hinder en moest wat inbinden Keuben-Rietman leggen beslag op de tiende plek. Pech was er voor Prummer-Steegmans die op een vijfde plek liggend naar de achterkant van het span verwijzen als ze voorbij de pitlane komen. Maar we kunnen er niet direct opmaken wat er echt aan de hand is en ze blijven doorrijden. Na afvlaggen gaan we even ons oor te luister leggen en horen dat de achterbrug het probleem vormt. Ze eindigen uiteindelijk teleurstellend als vijftiende maar nemen wel nog de nodige punten in de onderlinge strijd. Leferink-Leferink 12de, Van de Lagemaat-van Hal 16de, Weijers-van der Putten 18de, Wisselink-Vincent 21ste. Onder de uitvallers zien we Van Daele-Beleckas en Willemsen-Wesselink.

Heat2
Dat het voor de eindzege in de tweede reeks spannend zou worden liet de uitslag in elk geval vermoeden. Toch waren er na de eerste heat ook behoorlijk wat teams die hun wonden moesten likken waaronder de onfortuinlijke Zwitserse combinatie Käser-Dörig die in hun sprong met Gordejev-van de Wiel in aanraking kwamen en hard vielen met een sleutelbeenbreuk voor Käser tot gevolg. Maar ook leek de eerder opgelopen blessure van Jason Van Daele niet genoeg hersteld te zijn en gaven vroegtijdig aan niet meer te zullen aantreden voor de tweede en beslissende reeks van de dag. Ook Willemsen-Wesselink gaven aan niet meer te starten. Het spreekwoord is nog steeds; “De één zijn…” en zo zien we dus Van Vaerenberg-Mans hun opwachting maken in de slotmanche.
Het zijn de leiders in het WK Vanluchene-Musset die kopstart hebben gevolgd door de lokale held Prummer-Steegmans die als tweede de eerste meters voor hun rekening nemen. Lang is dit niet want zowel Bax-Cermak alsook Hermans-van den Bogaart gaan voorbij het Duits-Belgische duo.
Nog in de openingsronde comotie bij Heinzer-Betschart die aangeven dat ze de pist gaan inrijden, reden tot op heden niet gekend maar in ieder geval weg mooie eindnotering voor deze immer symphatieke gasten. Intussen is er “DE” grote strijd der titanen losgebarsten met als deelnemers de complete top drie uit de huidige tussenstand van het wereldkampioenschap. Het talrijk opgekomen publiek geniet duidelijk van dit alles en gaat los bij elke ronde die de tenoren voorbijsnellen. Toch is de strijd achter het trio ook niet mis, want tal van combinaties zitten ook hier wiel in wiel en strijden voor iedere meter, maar de eindzege staat op het spel en we zien dat Vanluchene-Musset niet echt weglopen bij de achtervolgers integendeel we zien de twee duo’s zelf dichterbij sluipen. Niet veel later is het dan pay-time voor de leiders in de wedstrijd wanneer Vanluchene-Musset wederom de buitenbocht nemen, duiken zowel Bax-Cermak alsook Hermans-van den Bogaart in de opening die er wordt gelaten en valt de wedstrijd in z’n definitieve plooi. Bax-Cermak winnen de reeks en de GP voor Hermans-van den Bogaart die deden wat van hen werd verwacht, namelijk alles geven en zoveel mogelijk punten vergaren. Vanluchene-Musset worden derde in deze reeks en beperken de schade maar kunnen of moeten zeker niet tevreden zijn met dit resultaat. Onze vrije vogel van dienst Julian Veldman met gelegenheidsbakkenist Lebreton komt deze reeks als vierde onder de geblokte vlag door en kan terugkijken op een meer dan geslaagd weekend. Wilkinson-Millard beter weg nemen nu de vijfde plek voor hun rekening. Sanders-Rostingt beter gestart handhaven zich ook nu beter in de kop van het gebeuren en sluiten de reeks af op een zesde plek. Lielbardis twins wederom zevende dit voor een sterk rijdende Weiss-Schneider die weer netjes in de top tien afsluiten. Negende plek is er nu voor Keuben-Rietman en de her optredende Brown-Cooper maken de top tien vol. Van de Lagemaat-van Hal 12de, Prummer-Steegmans 13de, Leferink-Leferink 14de, Weijers-van der Putten 16de, Wisselink-Vincent 18de en invaller Van Vaerenberg-Mansemen het laatste punt voor hun rekening en worden 20