Bax-Cermak met volle winst in Lommel

Op zondag kregen we mooie warme tempraturen voor geschoteld en ook zeer mooie wedstrijden.
Een dag die vol met zijspan geweld zou zitten met diverse reeksen op het programma.
Het circuit in Lommel is zwaar dat weten we, er werd perfekt gevlakt tussen de reeksen door de mannen van Van Werven.
Ook voor ons fotografen was het netjes in orde, overal waar we mooi konden komen waar niet publiek voor je kwam staan en je gehinderd werd ofzo. Nee mooie organisatie en een pluim aan Davy Maris(side car service) en Robin Vermeiren (Denicol) en al hun vrijwilligers, ook alle “Vlaggemannen” van dienst een pluim in dit zeer warme weer)
Heel wat foto’s door diverse klasse aan de hand van mezelf, Jo Nijs en Rudy van Mol (klik op uw keuze)

Driesen Luc Nevenreeks
Driesen Luc GP Reeksen
Nijs Jo Nevenreeks & Classics
Nijs Jo Podium & Voorstelling
Nijs Jo GP reeksen
Van Mol Rudy Hobby & Classics
Van Mol Rudy Nevenreeks

Uitslagen vind je via de knop meer lezen

Prummer-Steegmans fungeerde hier als trendsetters door de kopstart premie weg te kapen, uiteindelijk zat er niet meer in dan een 16de plaats na een keer vast gereden te hebben.
Bax-Cermak zetten de boel op zen kop door als laatste te starten nadat ze tegen het hek aan reden en wisten alsnog de reeks winnend af te sluiten. Mede door dat koplopers de ganse reeks Hermans-Van de Bogaart uitvielen met een defect motorblok, na enkele ronden in de wedstrjd zagen we rook uit de AMS husky komen en dan was de vraag halen ze het einde nog ?? nee dus helaas twee ronden voor het einde was het afgelopen voor Hermans-vd Bogaart.
Keuben-Rietman wisten ook nog Vanluchene-Musset te passeren en werden tweede voor Wilkinson-Millard die derde werden, Vanluchene-Musset moesten tevreden zijn met een vierde plaats. De Zwitsers Heinzer-Betschart werden nog vijfde.
Van Werven-Van Gaalen hadden het geluk niet aan hun zijde, Gert brak het sleutelbeen tijdens deze reeks.

In reeks twee ook weer kopstart voor Prummer-Steegmans, echter vielen later deze reeks weg na een viertal ronden.
Niks kon Bax-Cermak wat overkomen want reden met vertrouwen rond dat kon je merken, Wilkinson-Millard werden nu tweede op een 20 tal sec voor Hermans-Van den Bogaart die er toch een derde plaats wisten uit te slepen.
Weerom vierde plaats voor Vanluchene-Musset die de schade wisten te beperken en zo als leiders in het WK naar de volgende GP trekken. Ook Heinzer-Betschart wisten weer onopvallend naar plaats vijf te rijden.