Andreas Clohse-Tobias Lange worden kampioen bij DAMCV in Bockholtz (Lux)

Helaas voor dit mooie maar smalle circuit slechts een 10 tal zijspannen op de afspraak, spijtig omdat vooral samenwerking ook voor DAMCV een noodzaak aan het worden is zoals bij ons aan de orde is.
Met training zag het er lang naar dat Clohse-Lange de snelste tijd zouden klokken maar de jongsters Reipen-Van Dommelen na in de laatste ronde nog die snelste tijd die ruim een halve sec sneller was ! Heier-Lange die zich niet goed voelde op dit circuit legde beslag op de derde tijd. MON Gastrijders Ebben-Gossens klokte de vierde tijd voor Winkels-Hoffmann.
Alle foto’s van deze wedstrijd die over drie reeksen gereden word kan je HIER BEKIJKEN.(word geupdate na elke reeks)
Verslagjes en uitslagen de reeks zie hieronder of via de knop lees meer

Reeks1
Het waren Reipen-Van Dommelen die de kopstart wisten te nemen maar voor de eerste ronde een feit was waren het Clohse-Lange die de leiding in handen namen.
Heier-Lange reden mooi als derde rond met ook Ebben-Goossens in hun kielzog, pas goed na halfweg en enkele inhaalpogingen werd op save gereden voor de vierde plaats.
Clohse-Lange wonnen met ruim 15 sec voorsprong op Reipen-Van Dommelen, Heier-Lange mooi derde voor Ebben-Goosens en Zantis-Baron die de top vijf volmaakte.

Reeks 2

In de tweede reeks gaven clohse-Lange een vakkundig duw’tje aan Reipen-Van Dommelen die hiermee hun start geheel miste, Ebben-Goossens mee naar plaats twee en Heier-Lange als derde.
Maar in ronde twee zien we Ebben-Goossens een flinke tuimel maken in het naar beneden komen van één de steile stukken, een letterlijke kontwipper net voor de bocht die toch met behoorlijk snelheid word genomen doet ze over de kop gaan. Meteen rode vlag uiteraard voor rijder Davy bij te staan door de hulpdiensten en word eve ter verzorging meegenomen maar gelukkig zonder veel erg. Ook Sem Goossens was flink van schaafplekken voorzien vanop de harde baan, beide konde weer lopend hun camper opzoeken.
Een herstart voor de resterende 13 min werd genomen met Clohse-Lange voor Reipen-Van Dommelen, echter die komen ook achteraan beneden niet meer uit het bos te voorschijn !! Gelukkige niks ergs gebeurt buiten het zicht van de mensen enkel de dodemansknop eruit door een steen en konden gelukkig hun weg vervolgen.
Voor Clohse-Lange was het duidelijk, weg rijden en winnend afsluiten, terwijl JP Clohse-Wilmes een mooie tweede plaats in de openingsronden lieten optekenen diende ze het tempo te laten zakken.
Reipen-Van Dommelen zette een heuse jacht in naar de top en dit resulteerde in een tweede plaats voor Heier-Lange, Zantis-Baron nu vierde voor JP Clohse-Wilmes. Slechts 8 team haalde de eindstreep !

Reeks 3

Reeks drie ook weer Clohse-Lange met de snelste start voor Reipen-Van Dommelen, onderin raakte het opgestropt met Clohse-Wilmes die het meest aandeel eraan hadden.
Rui 30 sec later paseerde nr drie en dats was Winkels-Hoffmann voor Heier-Lang, deze twee vochten tot enkele ronden van het einde maar eens Heier-Lang de bril afgezet hadden was plaats drie nietmeer haalbaar. Verder weinig gebeurt in de reeks waar nos slechts 8 zijspannen aan de start verschenen.