90 jarige (Cois'ke) Francois Deschrijver is niet meer …

Enkele maanden terug voor de Lockdown brachten we een bezoekje aan de bijna 90 jarige Cois De Schrijver een man die heel wat betekend heeft voor vele zijspan teams, van onderdelen tot wielen maken kon je bij hem terecht.
Afgelopen woensdagmiddag kreeg ik de melding op mijn telefoon om de Cois op te bellen, s’avond kreeg ik hem aan de lijn en vertelde me dat het genoeg was geweest.
Hij achte zijn leven voltooid, de pijn waar hij al geruime tijd last van ondervond gaf een andere naam aan waardig leven.
Op bezoek kon niet door de crisis en onderhielden we de wekelijkse gesprekken via telefoon, na zijn verhuis paar weken terug zou van verleden week terug bezoek welkom zijn.
Echter ik zelf besloot nog even aan te kijken en nog niet te gaan, hierin maakte ik de verkeerde beslissing helaas maar zal hem herinneren zoals ik hem de laatste keer zag (zie foto)
Maar tijdens ons gesprek woensdagavond waren zijn gedachten nog steeds op de zijspannen gericht maar de lockdown hield tegen dat hij zijn achterkleinzoon nog aan het werk kon zien !
Zowel ik zelf en Karl Goossens hadden voorgenomen hem is naar een wedstrijd te brengen dit jaar, door covid19 werd dit verhinderd.
De laatste dagen belde hij nog vele mensen op die hem nauw aan het hart lagen, we zijn trots bij zijn elite te mogen horen.
Vandaag 29 mei was het dan zover, Cois is op 90 jarige leeftijd vredig ingeslapen zonder pijn om 2u30.
Het ga je goed vriend en waak over ons allen….