Heerde Zaterdag

Mooie organisatie in Heerde voor dit WK zijspan, vandaag zaterdag heerlijk weer en vele reeksen zijspan wat kan een mens nog meer wensen
Volledig verslagjes der groepen door Geert Gelaude vind je bij meer lezen
Foto’s NK door Luc Driesen klikt u HIER
Foto’s WK training en kwalificatie door Luc Driesen bekijkt u HIERZO
Foto’s NK door Dries Dewitte klikt u HIER
Foto’s WK training en kwalificatie door Dries Dewitte bekijkt u HIERZO

Qualifying group A
Het zijn Bax-Cermak die als eerste het bos induiken met Hermans-van den Bogaart, Vanluchene-Musset, Van Werven-De Veene en Hurkmans-Bax op vinkenslag. Nog in de openingsronde komen Vanluchene-Musset achterin tot een valpartij en vallen terug naar plek 14. Hurkmans-Bax kunnen ook niet profiteren van de goede start want ze vallen letterlijk uit. Intussen zijn vooraan. Hermans-van den Bogaart voorbij gegaan aan de regerende wereldkampioen. Van Werven-De Veene en Leferink-Leferink volgen iets verderop. Intussen zien we dat Vanluchene-Musset het goede ritme terug te pakken hebben en komen nu op plek tien voorbij start en finish. Half wedstrijd is het Hermans-van den Bogaart die de dans leiden voor Bax-Cermak op iets meer dan anderhalve seconde. Van Werven blijft mooi derde maar moet al bijna 20 seconden toegeven aan de kopmannen. De Leferink broertjes rijden een dijk van een race en haken hun karretje aan bij Van Werven. Maar Ook Lielbardis zijn in goede doen en rijden op plek vijf. Klein foutje bij de kopmannen en dat laten Bax-Cermak niet zomaar gebeuren ze nemen resoluut de leiding in handen. Maar ook Vanluchene-Musset zetten mooie rondetijden neer en rukken verder op en bezetten middels plek zeven in de wedstrijd. Het lijkt erop dat het gat naar de top vijf te groot zal zijn mits de tijd dringt. Heinzer-Betschart gaan voorbij aan Lielbardis-Lielbardis die het gat met Leferink-Leferink hadden weggewerkt. Maar die komen dan weer met Leferink-Leferink in contact en hierdoor kan de Letse tweeling de vierde plek overnemen. Door alle comotie en oponthoud die hierdoor ontstaat kunnen Vanluchene-Musset handig gebruik maken en zo alsnog de vijfde plek bij de finish veilig stellen. Leferink-Leferink die een dijk van een race reden vallen nog uit maar nemen wel de negende plek voor hun rekening, knappe race mannen op naar meer.

Qualifying group B
Sanders-Rostingt zijn in de B groep de snelstarters van dienst en gaan de eerste hindernissen in. Gelijk gevolgd door Keuben-Rietman, Willemsen-van de Wiel en Vandaele-Beleckas en Vanduijnhoven-Lebreton die de top vijf afsluiten. Nog in de openingsronde zetten de mannen in vorm Keuben-Rietman de ronde naar hun hand en komen als eersten voorbij de finish. Foden-Humphrey zitten zowaar op plek vier. Prummer-Steegmans bezetten de zesde plek en een mindere openingsronde is er voor Wilkinson-Millard die pas als 10de voorbij komen, en derhalve werk aan de winkel hebben. Vandaele-Beleckas vallen in de tweede ronde uit wat erg jammer is hen zien we hopelijk terug in de last chancerace, want blijkbaar is Beleckas door de hulpdiensten voor verzorging weggedragen. Vooraan komen Willemsen-van de Wiel regelmatig de druk hoog houden bij Keuben-Rietman maar die begeven niet en blijven strakke ronden rijden. Intussen hebben Prummer-Steegmans de maat genomen van Sanders-Rostingt, maar ook Wilkinson-Millard lijken onder stoom te komen want ze bezetten intussen de vijfde plaats. Minder nieuws is er echter voor Foden-Humphrey en Vanduijnhoven-Lebreton die wegvallen uit de kopgroep ook voor hen wacht de herkanssing. De reeks lijkt gestreden en de onderlinge verschillen blijven zowat gelijk. Hiermee zien we dat Keuben-Rietman de reeks winnend weten af te sluiten voor Willemsen-van de Wiel en Prummer-Steegmans. Knap vierde worden Sanders-Rostingt en Wilkinson-Millard rijden de top vijf compleet.