Nora MX ACU Championship – Quad Round 8 & Sidecar Round 6

Foto/Tekst Tracy Tracker

Dit Nora Championship-evenement werd georganiseerd door het Nora MX-team in het Milton Malsor MX Park in Northamptonshire. Het was oorspronkelijk gepland in Ringmer, maar geannuleerd vanwege ongunstige weersomstandigheden. Sindsdien zijn er twee quad-evenementen geweest, dus dit was ronde 6 voor de zijspannen, maar ronde 8 voor de quads.
Na de extreme weersomstandigheden die we hebben gezien, was het weer deze ronde veel vriendelijker voor ons, meestal droog, warm en zonnig met een paar buien aan het eind van de dag.
De zijspangroep werd opgesplitst in twee klassen, waarbij de drie GP-teams racen zonder punten te verzamelen. Deze teams waren Stuart Brown / Josh Chamberlain, Dan Foden / Nathan Cooper en George Kinge / Chris Pannell.

Uitslagen/Verslagje door Tracy Tracker lees je hieronder bij de link

Reeks 1

In race 1 namen Dan Foden / Nathan Cooper een vroege voorsprong van Tony Grahame / Zac Snell met Stuart Brown / Josh Chamberlain als derde, maar ze hadden de leiding en schoten in de eerste ronde naar de leiding om de overwinning te pakken. Dan Foden / Nathan Cooper hield stand met George Kinge / Chris Pannell die doorvechten naar de derde plaats en het gat dichten, maar vonden geen uitweg. De eerste van de punten die scoorden waren Tony Grahame / Zac Snell die vierde werd met Jack Etheridge / Jim Kinge op de vijfde plaats, voor Michael Hodges terug van vier wielen naar drie met de hulp van passagier Dan Phelps.

1 888 Stuart Brown / Josh Chamberlain
2 5 Dan Foden / Nathan Cooper
3 3 George Kinge / Chris Pannell
4 6 Tony Grahame/ Zac Snell
5 27 Jack Etheridge / Jim Kinge
6 04 Michael Hodges/ Dan Phelps

Reeks 2

In Race 2 pakten George Kinge / Chris Pannell de holeshot, met Stuart Brown / Josh Chamberlain vlak achter hen, die de eerste ronde doorgingen en een tweede overwinning pakten. George Kinge / Chris Pannell werden tweede. Jack Etheridge / Jim Kinge hadden een geweldige start als derde, ondanks uitdagingen van achteren. Michael Hodges / Dan Phelps vochten langs Sam Osbaldiston / Harley Lloyd naar de vierde plaats met Lee Foyle / Kevin Foyle er net achter.

1 888 Stuart Brown / Josh Chamberlain
2 3 George Kinge / Chris Pannell
3 27 Jack Etheridge / Jim Kinge
4 04 Michael Hodges / Dan Phelps
5 114 Sam Osbaldiston / Harley Lloyd
6 145 Lee Foyle / Kevin Foyle

Reeks 3

In de laatste zijspanrace ontbraken Stuart Brown / Josh Chamberlain, ze hadden mechanische problemen en haalden de streep niet. De race begon met Tony Graeme / Zac Snell die aan de leiding kwam met Dan Foden / Nathan Cooper die hun koppelingsproblemen in race 2 achter zich lieten en hard achtervolgden, maar ze worstelden om een ​​weg voorbij te vinden, er was een geweldig gevecht met Dan Foden / Nathan Cooper pakte uiteindelijk het voordeel en de laatste raceoverwinning van de dag. Tony Graeme / Zac Snell pakte een schitterende tweede. Jack Etheridge / Jim Kinge werden derde totdat George Kinge / Chris Pannell voorbij schoten en hen als vierde achterlieten, net voor Michael Hodges / Dan Phelps en Sam Osbaldiston / Harley Lloyd als zesde. Jack Etheridge / Jim Kinge pakte de algemene kampioenschapsoverwinning met Tony Grahame / Zac Snell een goede tweede.

1 5 Dan Foden / Nathan Cooper
2 6 Tony Grahame/ Zac Snell
3 3 George Kinge / Chris Pannell
4 27 Jack Etheridge / Jim Kinge
5 04 Michael Hodges / Dan Phelps
6 114 Sam Osbaldiston / Harley Lloyd

Dagtotaal

1 27 Jack Etheridge / Jim Kinge 114
2 6 Tony Grahame/ Zac Snell 109
3 04 Michael Hodges/ Dan Phelps 107
4 114 Sam Osbaldiston / Harley Lloyd 95
5 145 Lee Foyle / Kevin Foyle 95
6 11 Paul Pelling / Jack Wilkinson 93
7 110 John Murch/ Tony Murch 82
8 56 Luke Banks / Liam Hodges 80
9 16 Tilo Maguire/ Toby Hutchins 80
10 96 David Steeds / Guy Eastman 76