Zaterdagse Kwalificatie in Plomion

Op de zaterdagse kwalificatie lieten de verschillende deelnemers zich duidelijk gelden, waarbij verschillende teams indrukwekkende prestaties neerzetten.
In Groep A was het een makkie voor Hermans-Van den Boogaart.
Ze lieten er vanaf het begin geen gras over groeien en maakten duidelijk wie de sterkste was in deze groep.
Hun dominantie was onbetwistbaar en ze wisten hun koppositie vanaf de start te behouden.
Vandaele-Van den Putten moesten in hun race strijden met de thuisrijders Evan en Killian Prunier, maar ze slaagden erin hun positie te behouden en een plaats in de volgende ronde veilig te stellen.
In Groep B begonnen Wilkinson-Millard als leiders.
Echter, al bochten stootten Vanluchene-Janssens door naar de tweede plaats. Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen namen ze uiteindelijk de leiding over en gaven deze niet meer af.
Vanluchene-Janssens wonnen hun reeks na fel weerwerk van de oorspronkelijke leiders Wilkinson-Millard. De Weinmann-broers eindigden op de tweede plaats, na een sterke race.
Tijdens de Last Chance kwalificatie wisten Weis-Schneider zich te kwalificeren, gevolgd door Van der Lagemaat-Konst en Hoorman-Schlinnertz. Helaas konden Decock-De Vylder, Gommeren-Poirier, en Delomtt-Valcke zich niet plaatsen voor de volgende ronde. µ
Verhees-Van Hamel wisten echter een knappe achtste plaats te behalen in de fel bevochten last chance en bliven daarmee nog in de wedstrijd

De zaterdagse kwalificatie was een spannende dag vol intense races en indrukwekkende prestaties. De teams die zich hebben gekwalificeerd, kijken uit naar de volgende uitdagingen, terwijl degenen die het niet hebben gehaald, terugkijken op een dag vol strijd en inzet.
Foto’s door Dries Dewitte bekijk je hier
Foto’s door Floor Mulders zie je hierzo

Uitslagen vind je hieronder

Groep A