Wilkinson-Millard met winst @ Ironworks

Ronde 1 van het Sidecarcross Brits Kampioenschap bij Iron Works Moto Park stelde niet teleur! Met 23 teams op de baan tijdens de oefensessies / kwalificaties: Foden zette de snelste ronde neer, gevolgd door Wilkinson, J Brown, S Brown, Kinge, Hodges, Foyle, Mudie en Ethridge die de Top 10 besloegen!
Verslagjes door FB groep British Sidecarcross Championship vind je hieronder
Ook uitslagen via Lees Meer

Race 1 – Het hek viel voor de eerste keer in 2024, Stuart Brown & Lewis Gray namen de kopstart, snel gevolgd door Foden/Humphrey, Hodges/Henderson, Wilkinson/Millard, J Brown/Chamberlain, Etheridge/Curnow en Mudie/Booth allemaal dicht bij elkaar! Naarmate de race vorderde, waren Brown en Foden dicht bij elkaar, Wilkinson werkte zich naar de 3e plaats met Hodges & Brown kort erachter. Niet lang daarna kwamen Wilkinson/Millard op de eerste plaats, S Brown/Gray op de tweede, Foden/Humphrey op de derde, Brown/Chamberlain op de vierde, Hodges/Henderson op de vijfde, Kinge/Grahame op de zesde, Foyle/Wilkinson op de zevende, Grahame/Lloyd op de achtste, Etheridge/Curnow op de negende en Ozzie/Mackay op de tiende. Zo eindigde de race. Er was wat spannend, snel en intens racen gedurende de 25 minuten + 2 ronden! Alles kon gebeuren in Race 2.

Race 2 stelde ook niet teleur. Het hek viel, Foden nam de kopstart, Kinge/Grahame op de tweede plaats, Brown/Gray op de derde, Hodges/Henderson op de vierde, Wilkinson/Millard op de vijfde, Brown/Chamberlain op de zesde, Mudie/Booth op de zevende, Foyle/Wilkinson op de achtste, Grahame/Lloyd op de negende en Ozzie/Mackay op de tiende. Foden/Humphrey namen een comfortabele voorsprong en lieten een gat over naar Brown/Gray. Na een paar ronden werd het gat kleiner en voor we het wisten, hadden Brown/Gray Foden/Humphrey in hun nek hijgen met Wilkinson/Millard er vlak achter! Brown/Chamberlain werkten zich naar de vierde plaats, op de voet gevolgd door Kinge/Grahame & Hodges/Henderson. Opnieuw werkten Wilkinson/Millard zich naar de eerste plaats. Foden/Humphrey op de tweede plaats tot 2 ronden voor het einde toen een mechanisch probleem toesloeg en hen achterliet op de baan. Hodges/Henderson hadden ook een klein probleem, met Henderson uitgeschakeld op de baan! Dit liet Wilkinson/Millard aan de leiding, Brown/Gray op de tweede plaats, Brown/Chamberlain op de derde plaats, Kinge/Grahame op de vierde plaats, Foyle/Wilkinson op de vijfde plaats, Mudie/Booth op de zesde plaats, Grahame/Lloyd op de zevende plaats, Etheridge/Curnow op de achtste plaats, Ozzie/Mackay op de negende plaats en Whitt/Stevenswood op de tiende plaats om de finish te halen!

Hierdoor behaalden Brett Wilkinson & Joe Millard de eerste plaats op het algemene podium – Stuart Brown & Lewis Gray de tweede plaats – Jake Brown & Josh Chamberlain de derde plaats. Met een opwindende eerste ronde, vol actie voorbij. Dit brengt ons naar Ronde 2 in Duns op zondag 5 mei! Houd alstublieft de huidige kampioenschapsstand in de gaten, omdat we deze binnenkort zullen vrijgeven! Gefeliciteerd aan allen & Veel succes aan eventuele geblesseerde partijen.