Weijers-Van Hal winnen ONK te Varsseveld

Het was een spannende dag in Varsseveld met indrukwekkende prestaties in zowel het ONK als het NK. De broers Leferink en Hermans-vd Bogaart zorgden voor sensatie in de eerste reeks, terwijl Weijers-Van Hal hun consistentie beloond zagen met de eindoverwinning in het ONK. In het NK was de overwinning van Bjorn en Sten van de Heuij een hoogtepunt, evenals de dominantie van Brusselers-Sussebeek in de Cup klasse.
Foto’s door Mezelf, Floor en Dries vind je als op de naam naar keuze klikt
Cup door Dries Dewitte
ONK/NK door Dries Dewitte
Cup door Luc Driesen
ONK/NK door Luc Driesen
Cup/ONK/NK door Floor Mulders

Verslagjes en link naar de uitslagen vind bij Lees Meer

Verslag ONK/NK Varsseveld

Reeks 1

De eerste reeks van de dag werd gedomineerd door de broers Leferink, die Hermans-vd Bogaart direct in hun wiel meekregen, gevolgd door Weijers-Van Hal. Helaas begon de motor van Hermans-vd Bogaart na enkele ronden te roken, wat hen dwong tot opgave. Hierna wist Weijers-Van Hal Leferink te passeren en wonnen zij de reeks met glans. Van Werven-vd Wiel kwamen sterk opzetten en reden naar een knappe tweede plaats. Vd Boomen-vd Wiel eindigden op de vierde plaats en Mulders-Van Deutekom maakten de top vijf compleet.

Reeks 2

In de tweede reeks namen Hermans-vd Bogaart opnieuw de leiding, maar door een foutje vielen ze terug naar de vierde plaats. De strijd om de leiding ging vervolgens tussen Van Werven-van De Wiel en Weijers-Van Hal. Hermans-vd Bogaart herstelden zich echter snel en reden terug naar de leidersplaats, met Weijers-Van Hal als tweede. Hiermee schreven Weijers-Van Hal dit ONK in Varsseveld op hun naam. De broers Leferink eindigden als derde, gevolgd door Van Werven-vd Wiel op de vierde plaats. Mulders-Van Deutekom eindigden wederom op een mooie vijfde plaats.

NK Varsseveld

In het Nederlands Kampioenschap (NK) was er eindelijk een overwinning voor de Mega-rijders Bjorn en Sten van de Heuij. Deze overwinning was bijzonder, omdat ze geen reekszege nodig hadden om de eindoverwinning binnen te halen. Beunk-Rietman vielen uit in een van de reeksen, maar wisten wel een reeks te winnen. De Barinks wonnen de eerste reeks, maar leverden een mindere prestatie in de tweede reeks en werden zo tweede, gevolgd door Hotze-Vincent.

Cup Klasse

In de Cup klasse waren Brusselers-Sussebeek onverslaanbaar. Zij wonnen beide reeksen overtuigend en lieten de concurrentie ver achter zich. Van Campen-vd Klolk eindigden als tweede, gevolgd door Frank en Jorg Rouwenhorst op de derde plaats.

Uitslagen vind je op speedhive https://speedhive.mylaps.com/events/2654017