Voorbeschouwing WK Zijspancross Kramolin

Komend weekend keert het WK Zijspancross terug naar Tsjechië voor een spannende ronde in Kramolin, gelegen nabij het stadje Nepomuk. De verwachtingen zijn hooggespannen na het indrukwekkende optreden van Evan en Killian Prunier afgelopen weekend op de harde baan van Plomion.
Nu krijgen ze een vergelijkbare uitdaging voorgeschoteld op het circuit van Kramolin, bekend om zijn uitdagende hoogteverschillen verspreid over een 1600 meter lange omloop.
Voor ons smxpics.be zijn onze Duitse collega’s van Rally en race pictures Steffen Mayer en Colette Kurtz ter plaatsen om ons van foto’s te voorzien.
GPS = Kramolín 6, 335 01 Kramolín, Tsjechië

Volledige voorbeschouwing via Lees Meer knop

De weersvooruitzichten voor het weekend zijn niet bepaald ideaal, met voorspellingen van regen en wisselvallig weer. Dit kan een significante impact hebben op de prestaties en strategieën van de teams, maar dergelijke omstandigheden zijn in Kramolin niet ongebruikelijk en de teams zullen goed voorbereid aan de start verschijnen.

Na enkele tegenslagen lijken Koen Hermans en Ben Van den Bogaart eindelijk hun draai te hebben gevonden.
Ze dragen nu de rode plaat als leiders in het klassement en hopen deze positie te versterken op de Tsjechische bodem.
Daniels en Bruno Lielbardis voelen de druk iets minder nu ze op de tweede plaats staan, slechts vijf punten achter Hermans en Van den Bogaart.
Hun consistente prestaties hebben hen in een sterke positie gebracht, en ze zullen alles op alles zetten om de leiding over te nemen.
Vanluchene-Janssens blijven indruk maken en zullen ook in Kramolin proberen hun stijgende lijn voort te zetten.
Hun agressieve rijstijl en aanpassingsvermogen maken hen tot geduchte concurrenten op dit technisch uitdagende circuit.
Wilkinson-Millard staan stevig op de vierde plaats in het klassement.
Hun strategie van het verzamelen van constante punten heeft hen goed gediend, en ze zullen erop uit zijn om deze trend voort te zetten.
Van Daele-Van der Putten hebben een knappe achtste plaats in handen en zullen hun positie zeker willen verdedigen of zelfs verbeteren.
Ook Sanders-Steegmans, momenteel op de dertiende plek, zullen hun best doen om op te klimmen in het klassement.
Ten slotte hebben De Cock-De Vylder nog wat werk voor de boeg, met slechts drie punten op plek 33.
Ze zullen dit weekend proberen hun prestaties te verbeteren en waardevolle punten te verzamelen.
Hoopgevende info kreeg Geert dan weer van Robbe De Veene. Op 18 juni ondergaat hij een operatie en zal hierbij alle extra en overtollig botweefsel worden verwijderd. Hierna volgt en revalidatie van om en bij de acht weken. Alwaar Robbe hoopt om nog dit jaar terug in het bakje te kunnen staan bij een van de teams. Hiermee bevestigen we dat Robbe volgend jaar klaar is om een vol seizoen te doen bij een team die op zoek mocht zijn naar een gemotiveerd en talentvol bakkenist.

Het circuit van Kramolin biedt een unieke uitdaging met zijn aanzienlijke hoogteverschillen en technische secties. De rijders zullen hun vaardigheden moeten tonen op deze 1600 meter lange baan, waar elke fout duur kan zijn. De combinatie van een uitdagend circuit en mogelijk slecht weer belooft een spektakel voor de fans en een ware test voor de deelnemers.
Komend weekend in Kramolin belooft dus weer een spannende ronde van het WK Zijspancross te worden, met tal van teams die strijden om de felbegeerde punten en een kans om hun positie in het kampioenschap te verbeteren. Mis het niet!

GPS = Kramolín 6, 335 01 Kramolín, Tsjechië